Hız Kesici Kauçuk Kasisler Trafiği Rahatlattı

Günde ortalama 25 bin dolayında aracın seyir halinde bulunduğu Simav’da yaya ve araç trafiğini rahatlatmayı...

Günde ortalama 25 bin dolayında aracın seyir halinde bulunduğu Simav’da yaya ve araç trafiğini rahatlatmayı hedefleyen belediye, cadde ve sokaklardaki kauçuktan yapılı reflektörlü hız kesici kasis sayısını artırdı.

Önceleri şehrin 15 ayrı yerine hız kesici kasisler yerleştiren fen işlerine bağlı ekipler sayıyı 25’ e yükseltti.

Çalışmalarla köyleriyle birlikte 67 bin nüfuslu ilçe merkezinde yaya ve araç trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Karahan, hız kesicileri kasisleri okulların yoğunlukta bulunduğu cadde ve sokaklara kaydırmak suretiyle vatandaşlardan teşekkür aldıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Geceleri de aydınlanan kauçuk malzemeden yapılmış hız kesicilerinden sürücülerinde çok memnun kaldıklarına vurgu yapan Başkan Karahan, “Şehrimizde araç sayısı giderek artıyor. Ortalama üç kişiye bir otomobilin düştüğü Simav’da cadde ve sokaklarında dar olması yayalar kadar araç trafiğini de olumsuz etkiliyor. Sürücülerimizin hız yapmasını engellemek ve caydırıcı özelliklerinden dolayı ilçemizin ana arterlerinin yanı sıra özellikle okullaşma oranlarının yoğunlaştığı cadde ve sokaklarımıza kauçuk malzemeden yapılmış hız kesici kasisler yerleştirdik. Şimdilik 25 olan hız kesici rampa sayımızı önümüzdeki günlerde daha da artırmayı planlıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, refah ve huzur ortamı içerisinde mutlu bir hayat sürmelerini sağlamak” şeklinde konuştu.

Mehmet Türkmen isimli vatandaş, “Rampalar yerleşince sürücülerin hızı kesildi. Çok iyi bir uygulama olmuş” dedi.

Nursema Madak, “Hız kesici rampalar yerleştirilmeden önce okula giden çocuğuma bir araba çarpmıştı. Şimdi rampalar yerleştirildi. Araçlar hızlarını kesmek zorunda kalıyor. Gözümüz arkada kalmıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Münevver Çetin, “Çok güzel bir uygulama. Hız kesici rampaların ilçenin dört bir yanına yerleştirilmesi iyi bir uygulama olmuş” şeklinde konuştu.

Saide Yaman, “Okulların bulunduğu cadde ve sokaklara hız kesici rampaların yerleştirilmesini çok doğru buluyorum” dedi.

Fahriye Gökmen, “Önceleri cadde ve sokaklarımızda araçlar çok hızlı seyrediyordu. Hız kesici rampalar sayesinde hızlarını kesmek zorunda kaldılar. Araç ve yaya trafiği rahatladı” diye konuştu.

İsmail Sicim, “Okulların bulunduğu cadde ve sokaklarda rampa uygulamasının çoğalmasını olumlu buluyorum. Belediye Başkanımızı kutluyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: