Hizan HEM'de Yılsonu Sergisi Açıldı

BİTLİS (AA) - Hizan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı geleneksel yılsonu sergisi açıldı.

Hizan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı geleneksel yılsonu sergisi açıldı. Dikiş nakış kursiyerlerince hazırlanan geleneksel yılsonu sergisinde, el emeği, göz nuru ürünler Hizan HEM Çok Amaçlı Salonunda sergilendi. 3 gün açık kalacak sergiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergi açılışında konuşan Hizan Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, HEM'lerin sadece dikiş nakış kursları verilen yerler olmaktan ziyade, her yaş, eğitim, gelir ve kültür düzeyindeki vatandaşa, onların ilgi yetenek ve ihtiyaçlarına yönelik eğitimsel mesleki sosyal ve ekonomik alanlarda ücretsiz eğitimin verildiği hayat boyu öğrenme merkezleri olduğunu söyledi. HEM'lerin yöre insanına en iyiyi ve en güzeli her zaman ve her yerde sunan eğitim kurumları olduğunu ifade eden Arvas, şöyle konuştu: "Bu kurslar insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlıyor ve onlara bilgi beceri kazandırıyor. Okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmeyi, kültürel değerleri korumayı, yaşatmayı ve yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Aslında kursiyer buralarda sadece el becerisi öğrenmiyor. Saygı, sevgi, dostluk, arkadaşlık, paylaşma, birlikte yaşama gibi çok önemli kazanımlarda elde ediyorlar. Bu sergi kadınların kendilerine iyi rehberlik yapılıp imkan tanındığında, ne kadar becerikli ve yetenekli olduklarını göstergesidir. Bu nedenle halktan gelecek talebi beklemeden, çok çeşitli kurslar açarak hizmete devam edeceğiz." İlçemizde pek çok dalda 100'ün üzerinde kurs açıldığını belirten Arvas, kurslara devam eden ve başarıyla bitirip el emeği göz nuru eserleri sergileyen kursiyerleri ve eğiticilerini tebrik etti. HEM Müdürü Ercan Özdemir de milli eğitim faaliyetleri içinde HEM'lerinin büyük yeri ve öneminin olduğunu söyledi. Ardından dikiş nakış kursiyerlerine Hizan Kaymakamı Sedat İnci'nin eşi Merve İnci kurs bitirme belgesi taktim etti. Sergiye Hizan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, Hizan İlçe Emniyet Amiri Celal Tekekaya, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: