Hizan'da Atık Pil Toplama Kampanyası

Bitlis'in Hizan ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri tarafından atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri tarafından atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından 'Çevreyi Koruyor Atık Pil Topluyor Doğanın Pili Bitmesin' proje kapsamında, YİBO koordinatörlüğünde atık pil kampanyası başlatıldı. YİBO öğrencileri kampanya kapsamında esnafa atık pil kutuları dağıtırken, aynı zamanda pillerin zararlarını da anlattılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, YİBO koordinatörlüğünde ilçedeki okullara ve esnaflara kendi yaptıkları pil toplama kutularını okullara ve esnaflara dağıtıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Arvas, "Pillerin içinde çinko, kurşun ve cıva gibi zararlı ağır metaller var. Bunlar doğada çözülmediği için direk insanın vücuduna geçerek kalp yetmezliği kansere, nörolojik bozukluklara, akciğer hastalıklarına, beyin iltihaplanmasına ve kısırlığa yol açtığı kanıtlanmıştır. Özelliklerde evlerde piller çocukların oyuncakları olmaması gerekiyor. Akmış veya ezilmiş pillere dokunmamalıyız. Çünkü direk vücudumuza hastalık olarak bulaşmaktadır. Hizan Merkez YİBO öğrencileri kendi yapmış oldukları pil toplama kutularını esnafa verirken pilin zararlarını da anlattılar. İlçemizde bu güne kadar uygulama geç kalınmış bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Tüm vatandaşlarımızı özellikle toprağa çok büyük zararı olan zamanla da toprak yapısında büyük tahribata sebep olan atık pillerin geri dönüşümü konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. İlçemiz insanlarında bu duyarlılık arttıkça bizim pil toplama konusundaki çalışmalarımızda artacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz