Hizan'da "Entrikalı Dolap" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

BİTLİS (AA) - Hizan Gayda Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Hizan Kültür Merkezi Konferans Salonunda "Entrikalı Dolap" adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Hizan Gayda Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Hizan Kültür Merkezi Konferans Salonunda "Entrikalı Dolap" adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyun öncesi konuşan Hizan Gayda Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Muhtullah Bingöl, okul olarak yıl boyunca öğrencilerin sosyalleşmesi adına, birçok sosyal, kültürel ve sportif faaliyet düzenlediklerini söyledi. Bingöl, şöyle konuştu: "Öğrencilerimizin geneli köylerden geldiği için nispeten içe kapanıklar ve sosyal yönleri de zayıf. Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerle bir yandan öğrencilerin akademik başarıları arttırıyoruz. Eğitimin önemi konusunda farkındalık oluşturuyoruz. Diğer yandan öğrencilerimiz kendini daha rahat ifade etme, sosyalleşme, okul ortamını benimseme, kendine güven duyma gibi birçok olumlu davranış edindi. ilk başlarda sınıf ortamında bile heyecandan bir kaç kelimeyi bir araya getirmeyen öğrenciler, bir saat boyunca kalabalık bir seyirci kitlesi önünde son derece düzgün bir diksiyonla performanslarını sergiledi. Doğal olarak öğrencilerimizin bu başarısı bizi mutlu ediyor. Verilen emeklerin karşılığı alındığını görüyoruz." Bingöl, özellikle tiyatro gösterisinde büyük emeği geçen öğretmen Orhan Kaplan'a, diğer etkinliklerde canla başla çalışan öğretmenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Tiyatroyu Hizan Kaymakamı Sedat İnci, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: