Hizan’da Garsonluk Ve Arıcılık Kursu Belge Dağıtım Töreni

Bitlis’in Hizan ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk...

Bitlis’in Hizan ilçesinde, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa açtığı Garsonluk ve Arıcılık kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini aldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen belge töreninde İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerini verdi. Garsonluk kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler öğretmen evinde kurum amirlerine yemek servisi açtı.

Reklam
Reklam

Program sonrası gazetecilere açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, açtıkları kursun hedefine ulaştığını söyledi. Daha önce ilçede garsonluk hizmetini beğenmediği için bu kursu açma kararı aldığını hatırlatan Aslan, ''İlçede bulunan bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçede garsonluk konusunda ciddi bir eksiklik vardı. Artık ilçede deneyimli garsonların elinden yemek servisleri yapılacak. Açtığımız kursla amacımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum'' diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın ise gelişmekte olan ülkelerde temel şartın eğitim olduğunu söyledi. Baskın ''Zaman değişti, çağ değişti. Artık özellikle gelişmiş olan ve gelişmekte olan ülkeler için temel şart olan husus eğitimdir. Bunu sadece bugün sertifikasını verdiğimiz garsonluk ve arıcılık kursu ile ilgili konularla sınırlı değil. Mutlak surette her noktada eğitime ve eğitimli olmaya ihtiyaçımız var. Bu noktada eğitimli olduğumuzda bunu belgelendirmeliyiz. Dolayısıyla Çalışma ve İş Kurumu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile beraber düzenledikleri bu proje ve program neticesinde verilen sertifika son derece önemlidir'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: