Hizan'da Kız Çocuklarının Okuması İçin Seferberlik

Bitlis'in Hizan İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın başkanlığında kurulan 20 kişilik bir ekip, okula gitmeyen kızların...

Bitlis'in Hizan İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın başkanlığında kurulan 20 kişilik bir ekip, okula gitmeyen kızların okula kazandırılması için seferberlik başlattı.

İlçede 650 kız çocuğunun okula gönderilmediğini tespit eden Kaymakam Hayrettin Baskın, bu kızları okula kazandırmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir program yaparak köy ve mezraları dolaşıp aileleri ikna etmeye çalışıyor. Kaymakam Baskın'ın başkanlığındaki ekipte, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Atakan, İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, öğretmenler ve kurum amirleri bulunuyor. Kızların okula kazandırılması için adeta seferberlik başlatan 20 kişilik ekip, belirledikleri köy ve mezraalara tek tek gidip ailelerle görüşüyor. Görüşmelerde İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, İslamiyetin okumaya çok önem verdiğini ve Peygamber efendimize gönderilen ilk emrin 'oku' olduğunu söyleyerek aileleri ikna etmeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 650 kız çocuğunun okula gönderilmediğini tespit ettiklerini ve bununla birlikte ilçede kızları okula kazandırmak için adeta seferberlik başlattıklarını söyledi. Öncelikle okullara kız çocukların okula devamsızlığının son derece yoğun olduğu köy ve mezralara kurdukları bir ekiple giderek aileleri kız çocuklarını okutmaları konusunda ikna etmeye çalıştıklarını ifade eden Baskın, ''Yaptığımız araştırmalar neticesinde 650 kız çocuğunun okula gönderilmediğini tespit ettik. Tespitlerle beraber köy ve mezralara arkadaşlarla gidip çocukların okula devamlılığını sağlamak amacıyla aileleriyle görüştük. Bizler bu noktada ailelerle bire bir görüşerek ikna etmeye çalıştık. Özellikle kız çocuklarımızın okula devamlılığı noktasında çeşitli sıkıntılarımız var. Bölgenin kendine özgü yapısını göz önüne almak suretiyle, kız çocuklarımızı yatılı kız bölge okuluna devamlılığını sağlamak amacıyla aileleriyle birebir görüştük. Programımız, başta milli eğitim müdürümüz olmak üzere kurum amirlerinin katılımıyla kızları okula kazandırma çalışmalarımız devam edecektir'' dedi.

Reklam
Reklam

''SADECE KIZ ÇOCUKLARINDAN OLUŞAN YATILI OKULLARIMIZ VAR"

Ailelere, ilçeye bağlı Gayda köyünde içinde sadece kız çocukların bulunduğu yatılı bölge okulunun olduğunu anlattıklarını ve bu şekilde kız çocukların okula göndermesi konusunda aileleri ikna ettiklerini kaydeden Kaymakam Baskın, şunları söyledi:

''Eğitim bizler için çok önemli. Bizler de çocukların okullaşması adına çalışmalarımızı bütün hızıyla devam ettireceğiz. Aileler çocuklarını okula göndermemek için bize çeşitli sebepler söylediler. Yatılı bölge okullarında çocuklara sunulan imkanlar çok geniş. Biz de bu imkanları ailelere anlatmak suretiyle aileleri ikna ediyoruz. Onlar da bu çabalarımıza olumlu cevap veriyorlar. Bölge okulumuz sadece kızların kaldığı bir bölge okulumuz. Çok amaçlı salonları, spor salonları, yemekhaneleri ve yatakhanelerini ailelere anlatıyoruz. Kız çocuklarının okula gönderilmemesi sorununu çözmek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: