Hizan'da Öğrenciler "Atık Pil Toplama Kampanyası" Başlattı

Hizan Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri, "Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı.

Hizan Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri, "Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hizan Merkez YİBO koordinatörlüğünde, ilçedeki okullara ve esnafa, öğrencilerin yaptığı pil toplama kutuları dağıtıldığını söyledi.

Bu kampanyanın Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından, "Çevreyi Koruyor Atık Pil Topluyor Doğanın Pili Bitmesin" projesi kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Arvas, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Merkez YİBO öğrencileri atık pil kutularını esnafa dağıtırken, pillerin zararlarını da ayrıca anlatıyorlar. Pillerin içinde çinko, kurşun, civa gibi zararlı ağır metaller var. Bunlar doğada çözülmüyor. Çözülmediği için direk insanın vücuduna geçerek, kalp yetmezliği, kanser, nörolojik bozukluklar, akciğer hastalıkları, beyin iltihaplanması ve kısırlığa yol açabiliyor. Özellikle evlerde piller çocukların oyuncakları olmamalı. Akmış veya ezilmiş pillere dokunmamalıyız."

Arvas, ilçede bugüne kadar uygulamada geç kalınmış bir çalışmayı başlattıklarını, buna rağmen esnafın konuya duyarlılık gösterdiğini belirtti.

İlçedeki her işyerinde bir atık pil kutusu bulunduğunu kaydeden Arvas, "Bu bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimiz kahvehaneleri gezerek vatandaşa atık pilin zararlarını anlattı. Vatandaşlar büyük duyarlılık gösterdi. Kampanyamız büyük bir hızla devam ediyor. Bu çalışmalar devam edecek" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz