Hizan'da Yeni Merkez Camii Yararına Kermes Düzenlendi

Bitlis'in Hizan ilçesinde yapımı süren Yeni Merkez Camii inşaatı yararına bir kermes düzenlendi.

Bitlis'in Hizan ilçesinde yapımı süren Yeni Merkez Camii inşaatı yararına bir kermes düzenlendi.

Kermes açılışına Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın, Hizan Belediye Başkanı Arif Taylan, Hizan İlçe Müftüsü Mustafa Kaya, İlçe Emniyet amiri Mustafa Kayaoğlu, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermesi organize eden Meliha Öbüz, Hizanlı kadınlar tarafından düzenlenen kermesin 4 gün açık kalacağı bildirdi. Cami yararına düzenledikleri kermesin sabah saat 08.00'dan akşam 19.00'a kadar açık olacağını belirten Öbüz, "Hizanlı bayanların bütün hünerlerini ortaya koyarak hazırladıkları yöresel yemekler, pastalar, börekler ve tatlıları halkımıza sunuyoruz. Kermes için Hizanlı esnaflardan da yardım topladık. Ayrıca Hizanlı bayanların yaptıkları dantel, el işi ve çeyizliklerini de kermeste satışa sunuyoruz. Bu kermeste gördük ki gerek Hizan halkı, gerekse kadınlar hayır işlerine oldukça duyarlı davrandılar. Kermesimizin açılmasında emeği geçen başta Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın olmak üzere diğer kurum amirlerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: