Hizanlı 12 Öğrenci Romanya'ya Gidiyor

Hizan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 12 öğrenci, 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' çerçevesinde Romanya'ya gidiyor.

Hizan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 12 öğrenci, 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' çerçevesinde Romanya'ya gidiyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abid Arvas, 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' kapsamında Hizan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden 12 öğrenciyi, 'İşletmelerde Gaz Altı Kaynak Yönetimleri Eğitimi' almaları için Romanya'ya göndereceklerini söyledi.

Arvas, öğrencilerin bu anlamda eğitim almak için sundukları projenin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında 2 öğretmen gözetiminde, Metal Teknoloji alanında öğrenim gören 12 öğrencinin 4 Kasım 2 Aralık tarihleri arasında Romanya'nın Baia Mare kentine gideceğini ifade eden Arvas, "Öğrencilerimiz, burada eğitime tabi tutulacaktır. Bu eğitimle öğrencilerimiz gaz altı kaynak yönetimlerinin işletmelerde nasıl kullanıldığını görüp, uygulama yapma fırsatı yakalayacaklardır" dedi.

Projelerinin bununla sınırlı kalmayacağını belirten Hizan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yıldırım Tunç ise, bundan sonraki yıllarda daha kapsamlı ve özellikle yurt dışı ile ilgili projeler geliştirmek istediklerini bildirdi.

Proje kapsamında Romanya'ya gidecek öğrencilerden İbrahim Koçman da, "Böyle güzel bir projeye katıldığımız için çok mutluyuz. Gelecekte inşallah diğer kardeşlerimize de nasip olur. Bu projeyi çok iyi değerlendireceğimi düşünüyorum. Bu güzel projeyi bizim için sunan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Yunus Okur/Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: