Hizbullah Davası'nda duruşma ertelendi

Terör örgütü Hizbullah Davası'nda, dosyanın tetkiki tamamlanamadığı için duruşma ertelendi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar Mehmet Emin Alpsoy, Şeyhmus Alpsoy ve Mustafa Gürlüer ile tutuksuz yargılanan Nurettin Şahin ve Abdulselam Öztürk ile bazı sanıkların avukatları katıldılar.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, haklarında yakalama emri çıkarılan Velid Altın, Veli İnce, Hayrettin Şahin ve Abdurrahman Alpsoy'a ilişkin müzekkere cevaplarının gelmediğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Hizbullah örgütü tarafından 1998 yılında alıkonulan ve arabasına el konulan Nusrettin Güzel'in avukatı Nusret Güler, müdahillik talebinde bulunarak, müvekkilinin aracının iadesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Karadeniz, dava dosyasının kapsamlı olması nedeniyle tetkikinin tamamlanamadığını belirtti.

Tutuklu sanıklar tahliye isteminde bulundular.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit'in de görüşü doğrultusunda tahliye istemlerini reddetti, Nusrettin Güzel'in müdahillik talebini kabul etti. Heyet, Güzel'in aracının iadesi talebinin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar verdi.

Dava dosyasının tetkikine devam edilmesini kararlaştıran Mahkeme Heyeti, duruşmayı 24 Kasım 2005 tarihine erteledi.

Esas hakkındaki mütalaada, Şeyhmus Alpsoy, Mehmet Emin Alpsoy ve Mustafa Gürlüer'in, 765 sayılı TCK'nın "devletin anayasal düzenini bozmaya teşebbüs etme" suçunu düzenleyen 146/1. maddesi uyarınca, müebbet ağır hapis cezasına çarptırılması, bu sanıkların, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanma taleplerinin reddi, 2 sanığın 2 yıl 6'şar aya kadar hapsi, 6 sanığın beraati ve 26 sanığa Topluma Kazandırma Yasası uyarınca ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi talep ediliyor.

Reklam
Reklam