Hizbullah'tan kaçırılan askerlerin fotoğrafıyla gösteri

AITA EL ŞAAB (İHA) - Hizbullah militanları, İsrail ile Lübnan arasındaki Aita el Şaab sınır bölgesinde kaçırılan iki İsrail askerinin büyük bir fotoğrafıyla gösteri düzenledi.

Ehud Goldwasser ve Eldad Regev adlı askerlerin kaçırıldığı Aita el Şaab bölgesinde gerçekleştirdikleri gösteride Hizbullah lideri Hasan Nasrallah lehine slogan atan kalabalık iki askerin fotoğraflarını taşıdı. Militanlar tarafından bölgeye yerleştirilen fotoğrafta, iki asker profilden birbirlerine doğru bakarken görülüyor. Öte yandan fotoğrafın askerlerin İsrail'de önceden yayınlanmış kaçırılmadan önceki fotoğraflarının bir fotomontajı olduğu belirtildi. Fotoğrafta birbirlerine doğru bakan iki askerin
arasında İngilizce ve Arapça olarak "Mahkumlarımız uğruna" yazısı bulunduğu dikkat çekiyor. Nasrallah lehine "Senin için kendimizi feda edeceğiz" şeklinde sloganlar atan militanların ise silahsız olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

İki İsrail askerinin Hizbullah'ın düzenlediği sınır ötesi bir operasyonla kaçırılması geçen yaz Lübnan savaşına neden olmuştu.