Hızlı Para Çekme Ücreti, Tüketici Hakem Heyetine Takıldı

Kredi kartı aidatı, hesap kullanım ücreti, para tamlama ve bozma komisyonu gibi birçok işlem adı...

Kredi kartı aidatı, hesap kullanım ücreti, para tamlama ve bozma komisyonu gibi birçok işlem adı altında tüketiciden komisyon almanın yolunu arayan banklar, şimdide "hızlı para çekme ücreti" adı altında vatandaştan para kesti. Kahramanmaraş’ta, bir bankanın, bankamatikten çekilen paradan kestiği ücret müşteriye iade edildi.

Tüketici derneklerinin bankalar aleyhine açtığı davaların birçoğu tüketici lehine sonuçlanırken, komisyon uygulamasını sonlandırmayan bankalar, tüketicilerden haksız ücret almaya devam ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’ta yaşanan olay, bu kadar da olmaz dedirtti. Kahramanmaraş’ta, bir banka ATM’sinden 3 bin TL nakit avans çeken Asiye Özbalcı’dan, banka, 'hızlı para çekme ücreti' adı altında para kesti.

Reklam
Reklam

ATM’den çektiği para karşılığında, bankanın yaptığı 166 TL’lik kesintiye bir anlam veremeyen Özbalcı, Kahramanmaraş Tüketici Hakem Heyeti'ne müracaat ederek, alınan ücrete itiraz etti.

Tüketici Hakem Heyeti ise Asiye Özbalcı'nın itirazını kabul ederek, “Tüketici ile banka arasında yapılan sözleşmede böyle bir ibarenin bulunmadığı gerekçesiyle, 'Hızlı Para Kullanma' adı altında alınan 166 TL’nin yasal faiziyle birlikte tüketiciye iadesine karar verdi.

Olayla ilgili Asiye Özbalcı, konuşmak istemezken, Tüketiciler Birliği Kahramanmaraş İl Temsilcisi Nesih Tanrıverdi, vatandaşların haklarını araması gerektiğini söyledi.

ATM’lerden çekilen paranın yavaşı olmadığı gibi hızlısının da ayrı bir ücretlendirmeye tabi tutulamayacağını vurgulayan Tanrıverdi, “ATM’den para çeken herkes için belli süre vardır. O para da o hizmeti veren banka, zaten bunun faizinin normal tüketici kredilerinden fazla bir şekilde faizini almakta, kazancını yapmaktadır. Ayrıca, hızlı para ücreti adı altında komik bedellerle para alınmasının anlamı yoktur.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: