Hızlı Tren Toplantısı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara ziyaretlerinde...

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve yönetim kurulu üyeleri, Ankara ziyaretlerinde Kalkınma Bakanlığı Ulaştırma, Enerji ve Lojistik Dairesi Başkan Serdinç Yılmaz’la toplantı yaparak demir yolu ve hızlı tren projeleri hakkında bilgi aldı.

ITSO öncülüğünde Ankara’ya giden heyet, burada Kalkınma Bakanlığı Ulaştırma Enerji ve Lojistik Dairesi Başkanı Serdinç Yılmaz’ı da ziyaret etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen, ziyaret sırasında demir yolu ve hızlı tren yatırımları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Antalya'ya gelen turistlerin Türkiye'nin farklı illerine de kolayca gidebilmesi gerektiğini söyleyen Başdeğirmen, şöyle konuştu: "Turisti Antalya’ya getiriyoruz, bu turist geliyor otele giriyor çıkmıyor. Turisti İstanbul’a, Konya’ya, Kapadokya’ya götürmemiz lazım. Bunun yolu hızlı trendir. Biz bu düşünce ile yola çıktık. Hızlı tren hattını çizerken özellikle Eskişehir üzerinden geçirdik. İstanbul’dan gelen hatla Afyon’dan bir şekilde Burdur, Isparta, Antalya’ya inecekti. Etüt projeleri yapıldı, ancak Burdur, Antalya, Isparta kesiminde sıkıntı var. Coğrafi şartlar nedeniyle sorunlar olduğunu tespit ettik. O bölge ulaşım açısından tıkanmış bir bölge. Bunu çözmek için yapılması gereken şey optimum yatırımla yük olarak Antalya limanına inmektir."

Reklam
Reklam

Sanayinin gelişmesi için lojistik maliyetin düşmesi gerektiğini belirten Başdeğirmen, bu yönde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başdeğirmen, 250 kilometre hızla hareket eden trenin 413 kişilik, 300 km ile gidecek olan hızlı tren setlerinin de 400 kişilik olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günde bir veya iki tren dolduruluyorsa hareket eder. Diğer tarafta Isparta'dan Burdur’a kadar olan mevcut hat korunacak. Yeniden iki hızlı tren hattı yapılacak. Orada sadece hızlı trenler çalışacak. Diğer tarafta ortak çalışacak. Proje, yatırım programında şu an olmadığı için başlatılmıyor. Önemli olan yatırım programına alınması. Antalya’ya demir yolu ile Isparta, Burdur, Bucak bağlansın, şu anki sanayiyi iki katına çıkarabilir.”

ITSO Başkanı Başdeğirmen, yüksek hızlı trenle yolcu taşınması kadar Antalya Limanı'na bağlanacak hızı yükseltilmiş trenle yük ve yolcu taşınmasının Isparta ekonomisi ve hava limanı ile organize sanayi bölgesi için hayati önem taşıdığını belirtti. Başdeğirmen, söz konusu çalışmaların bir an önce ihale aşamasına gelmesini ve Isparta’nın gerek Antalya’ya gerek Ankara ve İstanbul’a en ekonomik ve hızlı şekilde bağlanmasını beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz