Son günlerde görsel ve yazılı medyada “Kıdem Tazminatı Fonu Tasarısı”nın hazırlandığına ilişkin yoğun bir haber bombardımana yer verildiğini belirten Hizmet-İş Balıkesir İl Başkanı Seyfi Karaman, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gündemine getirilmiş herhangi bir çalışma veya taslak bulunmadığını bildirdi.
Karaman, “Üyelerimizin endişeye kapılmak suretiyle, erken emeklilik talebinde bulunmaları, ekonomik ve sosyal hakları bakımından hak kaybına uğramalarına ve mağdur olmalarına yol açacaktır. Bu spekülatif haberleri yayanların arzu ettiği bir durum” diyerek çalışanlara uyarıda bulundu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı veya hükümet tarafından TBMM gündemine taşınmış bir kanun tasarısının da bulunmadığını dile getiren Hizmet-İş Balıkesir İl Başkanı Seyfi Karaman, ne bağlı bulundukları Hak-İş'e, ne de sosyal taraflara tebliğ edilmiş herhangi bir taslak metnin bulunmadığını ifade etti. Karaman, “Bütün bunlara rağmen son günlerde özellikle Kıdem Tazminatı Fonu tasarısının hazırlandığına yönelik yazılı ve görsel medyaya sürekli servisler yapılması tamamen gündemi değiştirmeye yönelik bir olaydır. Bu şekilde özellikle Toplu İş İlişkileri Kanunu gündemden düşürülmek istenmektedir. Sendikamız ve Konfederasyonumuz özellikle Toplu İş İlişkileri Yasası'nın çıkartılması için her türlü çabayı sarf etmektedir. Süreci dikkatle, doğrudan ve yakından takip etmektedir. Konfederasyonumuz Hak-İş ve Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’le yaptığı görüşmede, Toplu İş İlişkileri Yasası çıkmadan çalışma hayatına ilişkin yapılacak hiçbir düzenlemeye dair görüşmenin tarafı olmayacağını açıkça ifade etmiştir. Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş bu hususta kararlı tutumunu sürdürecektir. Üyelerimiz ve tüm çalışanları, kıdem tazminatına ilişkin bilgi kirliliğine karşı sağduyulu olmaya, gündem saptırmaya yönelik haberlere itibar etmemeye çağırıyoruz. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 120. maddesinde yer alan düzenleme gereğince, 1475 sayılı İş Kanunu’nun kıdem tazminatına ilişkin 14. maddesi halen yürürlükte, üyelerimizin ve çalışanların kıdem tazminatı haklarına yönelik spekülasyonlara kanmaması ve endişeye kapılmaması gerekir. Üyelerimizin ve çalışanların özellikle Kıdem Tazminatı Fonu kurulacağı endişesiyle temmuz ayından geçerli olmak üzere emeklilik talebinde bulunmasını gerektiren bir sebep bulunmuyor. Üyelerimizin endişeye kapılmak suretiyle, erken emeklilik isteminde bulunmaları, ekonomik ve sosyal hakları bakımından hak kaybına uğramalarına ve mağdur olmalarına yol açacaktır. Bu özellikle spekülatif haberleri yayanların arzu ettiği bir durum. Bu bakımdan üyelerimizi ve tüm çalışanları tekrar sağduyulu olmaya, gündem saptırmaya yönelik bu haberlere itibar etmeden çalışmaya devam etmeye çağırıyoruz”.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz