Hizmetçinin maaşını belediyeden ödeyen başkan Etik Kurulu'na takıldı

Evindeki hizmetçinin aylığını belediye bütçesinden ödeyen belediye başkanı, bir vatandaşın Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na...

Evindeki hizmetçinin aylığını belediye bütçesinden ödeyen belediye başkanı, bir vatandaşın Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na başvurması sonrasında ortaya çıktı.
Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na bir belediye başkanı hakkında fazla yolluk alma, evindeki hizmetçinin maaşını belediyeden ödeme, akrabalarını işe alma gibi 16 ayrı iddiayla ilgili başvuru yapıldı. Etik Kurulu tarafından yapılan incelemede, başkanın 16 ayrı iddia arasında evinde çalıştırdığı hizmetçinin bir aylığını belediyeden bütçesinden verdiği, akrabalarını işe aldığı ve bazı ihalelerle ilgili hata yapıldığı belirlendi.
Belediye başkanının evinde hizmetçi olarak çalışan B. adlı şahsın aylık 500 TL’ye çalışmaya başladığı, ilk aylığını ise belediyenin sosyal yardımlar için dağıttığı paradan aldığını söyledi. Hizmetçi olarak çalışan B., belediye başkanına maaşını kendisinden almak istediğini söylediğini ve daha sonra düzenli olarak aylığını elden aldığını belirtti. Etik Kurulu tarafından yapılan incelemede hizmetçinin ilk aylığının belediyenin sosyal yardımlarından verildiği ve aynı kişinin belediyede iki ay işçi olarak çalıştığını belirledi.
Aynı belediye başkanının öğretmenlik mezunu bir akrabasını işe almak için yaptığı işlemlerde raporda detaylı bir şekilde yer aldı. Belediye başkanının akrabasının önce belediyeye geçici işçi olarak aldıktan sonra istisnai kadro olan Özel Kalem Müdürlüğü’ne İçişleri Bakanlığı’ndan izin alarak atamasını yaptığı, ardından ise KPSS dikkate alınmadan öğretmenliğe geçiş yaptığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz