Hizmetlerimizin doğru olmadığını biliyorduk

EDİRNE (İHA) - EDİRNE Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ile biri emekli olan iki başkan yardımcısı ve hesap işleri müdürü, organize suç örgütü kurdukları',rüşvet almak' ve `ihaleye fesat karıştırmak' iddialarıyla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın da arandığı ileri sürüldü.

"İhaleye fesat karıştırmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" iddialarıyla gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gözaltına alınmadan saatler once düzenlediği basın toplantısında, "İhalalerle ilgili ve su tahsitalı konusunda sıkıntılar var ve bu konuda hala yargılanıyorum. Hizmetlerimizin çok iyi ve doğru olmadığının farkındaydık" demişti.

Reklam
Reklam

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, gözaltına alınmadan saatler önce basın toplantısı düzenlemişti. Belediye Meclis Salonu'nda basının karşısına geçen Sedefçi'nin, özellikle ihalelerle ilgili sözleri dikkat çekti. Sedefçi, "Biliyorsunuz geçen sene bir su ihalesi yapmıştık. Bu su ihaleside ilk yapılan bir ihaleydi Türkiye'de. Bazı sıkıntılarımız oldu suyla ilgili, şu an hala yargılanıyorum arkadaşlarımla beraber. Su tahsilatlarını zamanında yapmadığımız için şu an bir süreç yaşıyoruz. Sıkıntılarımız vardı işleyiş iyi değildi, amatör bir şekilde bu işi yaptığımızı görüyorduk. Hizmetlerimizin çok iyi ve doğru olmadığının farkındaydık. Bu anlayışla çok iyi bir şartname hazırlayarak ihale sürecine girdik. İhale sürecinde bazı eksiklerimiz olmuştu. İhaleyi iptal ederek 7 Şubat'a ertelemiştik. 7 Şubat'ta da 4 firma şartname almasına rağmen bir firma katılmıştı. 14 Şubat'ta da tüm kamuoyunun huzurunda ihale yapmıştık. Pazarlığı benimle şirket arasında yapmıştık. Dört beş tekliften sonra 48.13 yüzde ile bu ihaleyi almışlardı" demişti. Sedefçi, bu açıklamasından saatler sonra "İhaleye fesat karıştırmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" iddialarıyla gözaltına alındı.

Reklam
Reklam