“hizmette Mazeret Yok” Konferansına Yoğun İlgi

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının üçüncüsü Elbistan’da düzenlendi. ‘Hizmette Mazeret Yok’ konulu konferansa...

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının üçüncüsü Elbistan’da düzenlendi. ‘Hizmette Mazeret Yok’ konulu konferansa ilgi büyük oldu.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına, konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi-Ankara İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı-Hadis Profesörü Dr. Bünyamin Erul katıldı.

Toplantıya, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat, Afşin Müftüsü Osman Yıldırım, Ekinözü Müftüsü Emin Patan, emekli İmam Hatip Mehmet Demir, din görevlileri ve Kuran kursu öğreticilerinin tam kadro katıldı.

Reklam
Reklam

Bilgilendirme toplantısı, Diyanet İşler Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi-Ankara İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı-Hadis Profesörü Dr. Bünyamin Erul’un, ‘Hizmette mazeret yok’ konulu konferansını sunmasıyla başladı.

Toplantının amacı hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, bilgilendirme toplantılarının periyodik olarak devam edeceğini ifade ederek, “Kahramanmaraş İl Müftülüğü olarak 2 bin personelle, bu güzel halkımıza din hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Her an, her Cuma’da, bayramlarda, cenazelerde ve çeşitli cemiyetlerde halkımız ile yüz yüze gelerek, onlarla sohbet etmek ve bilgilendirmek mecburiyetindeyiz. Aynı zamanda yaygın bir din eğitimi yapıyoruz. Bugün itibariyle kuran kursu öğreticilerimizin sayısı 500’ü aştı. Dolayısıyla görevimiz önemli, yükümüz ağırdır” dedi.

Çalışmaların yoğunluğu nedeniyle tatil günlerini de bilgilendirme toplantıları düzenleyerek değerlendirdiklerini kaydeden Gevher, “Kendimizi iyi yetiştirmek durumundayız. Bunun için hizmeti içi eğitimler yapıyoruz. Aylık toplantılar düzenleyerek, görevlilerimizi bilgilendiriyoruz. Bugün toplantılarımızın ilkini Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdik. İkincisini ise, Türkoğlu ilçemizde yaptık. Üçüncü toplantımızı ise, Elbistan’da gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu toplantılarımız sayesinde kuzey ilçelerimizde görevli personellerimiz ile bir araya geldik. İlginin yoğun olması nedeniyle salonumuz yetersiz kaldı. Toplantılarımız da, genel olarak din hizmetleri nasıl verilir-nasıl olmalıdır-halkla ilişkiler nasıl olmalıdır? konularında bilgiler veriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz