Hkü Yemekhanesinde Çanakkale Menüsü

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, Çanakkale kahramanlarını anmak için onların cephede yediği yemeklerden yedi....

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri, Çanakkale kahramanlarını anmak için onların cephede yediği yemeklerden yedi. Buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan menünün verildiği üniversite yemekhanesinde duygu yüklü anlar yaşandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü öğrencileri tarafından ‘Dirilmek için ölmek mi gerekir? Dirilmek için görmek mi gerekir? Onlar ölmeden dirildi. Peki ya sen?’ sloganı ile Çanakkale kahramanları için etkinlik düzenledi. ‘Çanakkale içinde’ ve ‘Hey onbeşli’ gibi kahramanlık türkülerinin çalındığı Üniversitenin yemekhanesinde öğrenciler buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan Çanakkale yemek menüsünden yediler.

Reklam
Reklam

Çanakkale ruhunu yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten HKÜ Sosyal Medya Kulübü Başkanı Mustafa Şahin, "Çanakkale’de kahramanlarımız yarı aç, yarı tok kalarak bu vatanı kurtardılar. Kimi zaman ekmek bile bulamadılar. Biz de onların zor şartlar altında buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek yediklerini hatırlayarak ve hissederek yemek istedik" dedi.

Etkinliğe üniversite öğrencilerinin yanısıra akademisyenler de destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz