Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile 102 yıllık geçmişiyle Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında ortak lisansüstü programlar açılmasına ilişkin protokol imzalandı.
HKÜ işbirliği protokollerine bir yenisini ekleyerek YTÜ ile masaya oturdu. Protokol töreni YTÜ Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek’in makamında gerçekleştirildi. YTÜ Rektörü Yüksek, törende yaptığı konuşmada, “YTÜ olarak üniversiteye hizmetin ülkeye hizmet olduğunun bilinci içerisinde, tüm iç ve dış paydaşlarımızla beraber bilimsel bir yaklaşım ve huzur ortamı içinde katma değer sağlayan projeler üretmeyi ve bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarda uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçlamaktayız. Bu işbirliğinin de bu amacımıza katkı sağlarken, her iki üniversiteye hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
HKÜ Rektörü Özdemir ise, “Hayat boyu öğrenme’ felsefesi ile kapılarını herkese açan üniversitemiz öğrencilerini sürekli değişime davet etmektedir. Bilgi temelli bireysel değişimi bilgi, beceri, yenilik oluşturma ve araştırma temelli ekonomik, sosyal ve kültürel değişim takip edecektir. Bu işbirliğinin de üniversitemizin bu değişim felsefesine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Protokole ilişkin bilgi veren HKÜ Rektörü Özdemir, protokolün Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü işbirliği ile düzenlenecek olan Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Alanında Ortak Yükseklisans ve Doktora Eğitim Programları’nın yürütülmesini amaçladığını, bu program ile eğitim yöneticiliği alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirtildi. İki üniversite arasında akademik işbirliğinin tesis edildiğini ve programa katılan öğrencilerin üst düzeyde eğitim ve öğretim almaları, kurumların tecrübe ve imkânlarını azami derecede akademik faydaya dönüştürmesini amaçladıklarını anlatan Prof.Dr. Özdemir, “Böylece her iki üniversite arasındaki akademik işbirliğini ve etkileşimi sağlamak, güçlü yönlerini bir araya getirerek zenginleştirmek, ortak programa katılan öğrencilerin yüksek akademik standartlarda eğitim-öğretim almalarını sağlamak ve birlikte araştırma imkanları geliştirmek mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.
Prof.Dr. Özdemir, yürütülmesi planlanan ve YÖK onayına sunulacak lisansüstü eğitim programlarının Eğitim ve Denetimi (Tezli) Yüksek Lisans Programı, Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi(Tezsiz) Yüksek Lisans Programı, Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora Programı’ndan oluştuğunu, ortak lisansüstü programına kayıtlı öğrencilerin her iki üniversitenin kütüphane, laboratuar ve atölye gibi imkanlarından yararlanma bakımından o üniversitelerin kendi öğrencileri gibi olacağını sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz