Hkü’den Basın Bayramı Mesajı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hür basının, özgürlüklerin ve demokrasinin teminatlarından biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aslan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Basın; dünyada, ülkemizde ve çevremizde meydana gelen olayları doğru, tarafsız ve hızlı bir biçimde yansıtmak, toplumu doğru bir şekilde bilgilendirmek gibi önemli bir misyona sahiptir. Demokratik ve açık bir toplumun oluşmasında ve gelişmesinde basının bu misyonunu etkin bir şekilde yerine getirmesinin önemli bir yeri vardır. Basın özgürlüğü Anayasamızın 28. maddesinde 'Basın hürdür, sansür edilemez' hükmü ile anayasal güvence altına alınmıştır. Topluma karşı sosyal sorumluluklarının bir gereği olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi her zaman özgür basının yanındadır. Bu vesile ile, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz