Hkü’den Ygs’ye Hazırlanan Öğrencilere Destek

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan Üniversite Dershanesi öğrencilerine gerçek üniversite...

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanan Üniversite Dershanesi öğrencilerine gerçek üniversite ortamında YGS Deneme Sınavı düzenledi.

Üniversite adaylarının YGS’ye en iyi şekilde hazırlanmaları için Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirdiği YGS Deneme Sınavı’na yaklaşık 610 öğrenci katıldı. Öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde analiz edebilmeleri, yanlış ve eksikliklerini görmelerine yardımcı olması amacıyla düzenlenen sınavda, öğrenciler HKÜ kampüsündeki derslik ve amfilerde üniversite havasını soludu.

Reklam
Reklam

Üniversite Dershanesi Müdürü Uğur Erdem, HKÜ’de ağırlanmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, sınav organizasyonunu çok başarılı bulduklarını söyledi. Üniversite adayı öğrencilerin kendi ortamları dışında bulunmalarının sınav alışkanlıklarını biraz daha geliştireceğini kaydeden Erdem, “Bu deneme sınavı bazı öğrencilerimizin amfi ortamını ilk defa görmesini sağlarken, üniversiteyi tanımaları ve üniversiteli olma güdülerini artırma yönünden de motive edici oldu” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi hakkında da görüşlerini paylaşan Erdem, “Burayı hiç böyle hayal edememiştik. Gezip gördüğümüzde gerçekten çok iyi düşünülmüş. Çok büyük emek harcanmış ve her türlü kabalıktan kaçınılmış. Beklentimizin çok üstünde bulduk. Bu üniversiteyi Gaziantep’e kazandıran Hasan Kalyoncu’yu da rahmetle anıyor, emeği geçenleri de tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Üniversite ortamın da sınava girdikleri için heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler de, bu sınavın kendi seviyelerini görmeleri açısından önemli olduğunu, ayrıca Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de tercihleri arasında yer alacağını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: