Hobi Olarak Başladı Kendi İşinin Patronu Oldu

Yıllardır hobi olarak tahta oyuncak yapan ve ürünlerini çocuklarla buluşturma hayallerini kuran Nurdan İspir, eşi...

Yıllardır hobi olarak tahta oyuncak yapan ve ürünlerini çocuklarla buluşturma hayallerini kuran Nurdan İspir, eşi ve çocuklarının desteğiyle kendi işinin patronu oldu. İspir, şimdi Gaziemir Belediyesi’nin açtığı satış stantlarında ürünleri satmanın keyfini sürüyor.

Uzun yıllar hobi olarak tahtadan oyuncak tasarımı yapan Gaziemir Belediyesi Gazi Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi kursiyeri Nurdan İspir, eşinin ve çocuklarının verdiği cesaretle hayallerine kavuştu. Tasarladığı oyuncakların semt evlerinde düzenlenen sergilerde beğenilmesiyle cesaretlenen İspir, eşinin ahşap atölyesinde kendi tezgahını kurarak, sadece tahta ve tutkal kullandığı oyuncakların üretimine başladı. Atölyede ürettiği oyuncakları anaokullarında tanıtarak pazarlamaya çalışan, ancak beklediği ilgiyi göremeyen İspir’in hayatı Gaziemir Belediyesi’nin kapısını çalmasıyla değişti. Belediyeden, beklediği desteği ve ilgiyi gören İspir, ürünlerini belediyenin satış kulübelerinde pazarlama imkanı buldu.

Reklam
Reklam

KÜÇÜK KIZIMIN HAYAL DÜNYASINI İZLEYEREK HAREKET EDİYORUM

Çocukların odalarını ve oyun alanlarını dolduran oyuncakların tek tip olması ve hemen hemen hepsinin şiddet içerdiği için ahşap oyuncak yapmaya başladığını söyleyen İspir, sağlık açısından zararı olmayan oyuncak üzerine kafa yorduğunu anlattı. Oyuncaklarında çocukların sağlığı için sadece tahta ve tutkal kullandığını, plastik oyuncakların sağlık açısından zararlı olduğunu söyleyen İspir, şöyle konuştu: “Oyuncaklarımı tasarlarken küçük kızımın hayal dünyasını izleyerek hareket ediyorum. Ayrıca, pedagog ve anaokulu öğretmenlerinden fikir alarak, oyuncaklarımla çocukların zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkı koymaya çalışıyorum. Hayatın gerçeklerini tasarlayarak, çocukların hayata hazırlanmasını amaçlıyorum.”

Geçen yıl dünyada 1,5 milyon oyuncağın çocukların sağlığına zarar verdiği gerekçesiyle toplatıldığının altını çizen İspir, şunları söyledi: “Aileler çocuklarının oyuncaklarını seçerken dikkatli olmalılar. Günlük hayatta kullandıklarımızla her anne-baba çocuğuna oyuncak yaparak onların sağlığını koruyabilir. Amacım anne-babalara örnek olarak kendilerinin de çocukları için oyuncak tasarımı yapabileceğini göstermektir.”

Reklam
Reklam

BAŞKAN ŞENOL’A TEŞEKKÜR ETTİ

Günlük hayatta kullandığımız nesnelerin oyuncaklarını yapan İspir, montessori eğitimi uygulayan anaokullarına da özel olarak ölçülü küp, çubuk ve ağırlık tasarlıyor. Kendi markasını oluşturan ve marka tescili için gerekeli başvuruları yapan İspir, sözlerini şöyle noktaladı: "Oyuncak mağazası açmak istiyorum. Her geçen gün bu oyuncaklara olan ilgi artıyor, siparişlere yetişemiyorum. Ürünlerimi tüketiciye ulaştıramayınca belediyeye başvurarak destek istedim. İsteğimi geri çevirmeyen ve tüketiciyle aramda köprü kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: