'Hobini Geliştir Mesleğin Olsun' Projesi Iş Sahibi Yapacak

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), 'Yeteneğini Keşfet...

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), 'Yeteneğini Keşfet Bir Hobin Olsun, Hobini Geliştir Mesleğin Olsun' isimli proje kapsamında bayanları meslek sahibi yapmayı hedefliyor.

TOSYÖV Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin katkıları ile hazırlanan projede 'her insanın keşfedilmeyi bekleyen bir yeteneği vardır' düşüncesinden yola çıkıldığını belirterek, proje ile kadınların küçük çapta gerçekleştirecekleri atölye çalışmalarıyla yeteneklerini keşfetmelerinin sağlanacağını belirtti. Beşer, bayanların bu sayede boş zamanlarını değerlendirmelerine ve sosyalleşerek çevrelerini büyütmelerini sağlamaya yardımcı olacaklarını anlattı.

Reklam
Reklam

İhsan Beşer, TOSYÖV Destekleme Derneği üyelerinden iğne oyası eğitmeni Havva Emeksiz ve kumaş boyama eğitmeni Reyhan Okan’ın gönüllü eğitmenlikleriyle haftanın iki günü halka açık kurs verilmeye başlandığını dile getirdi. Beşer, proje dahilinde mevcut eğitimlerin yanında bir süre sonra keçe, kırkyama, karakalem, takı tasarımı gibi kurslar açmayı planladıklarını anlattı.

AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem Solak da kadınların çoğunun bu el işlerini evlerinde ve misafirliklerde yaptıklarını belirterek, haftanın iki günü de olsa ev ortamından uzaklaşarak eğitmen eşliğinde atölye ortamında bu becerilerini geliştirebileceklerini aktardı. Solak, “Proje, hem kadınlarımızın sosyalleşmesini, hem özgüvenlerinin oluşmasını sağlayacak. Projenin ikinci adımında yeteneğini keşfederek hobisini geliştiren kadınların bir meslek sahibi olması sağlanacaktır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: