Hocadan kız öğrenciye utandıran ceza!

Antrenör, rakibine yenilen 14 yaşındaki sporcusunu tartakladı, başına elindeki pet şişe ile vurdu ve daha sonra şişeyi arkasından fırlattı.

Edirne'de düzenlenen ve 7 ülkeden 500 sporcunun katıldığı 4'ncü Ters Lale Tekvando Turnuvası'nda Gerede İlterişspor'un antrenörü İlhan Şimşek, yüzlerce kişinin önünde rakibine yenilen 14 yaşındaki sporcusu Vildan Erdal'ı tartakladı, başına elindeki pet şişe ile vurdu ve daha sonra şişeyi arkasından fırlattı.

Edirne Belediyesi ve Balkan Yıldızı Spor Klubünün ortaklaşa düzenlediği 4'ncü Ters Lale Tekvando Turnuvası'na Türkiye, Yunanistan, İran, Bulgaristan, Irak, Almanya ve Sırbistan'dan 500 sporcu katıldı. Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda önceki gün başlayan turnuvanın ilk gün müsabakalarında Bolu'nun Gerede İlçesi'ndeki İlterişspor'un Minik yıldızlar kategorisinde mücadele eden 14 yaşındaki sporcusu Vildan Erdal, karşılaşmayı kaybetmek üzere olunca antrenör İlhan Şimşek sahaya havlu attı ve karşılaşmayı sonlandırdı. Ancak öğrencisinin yenilmesini hazmedemeyen İlhan Şimşek, yerine geçen Vildan Erdal'ın sırtına eli ile 2 defa, pet şişeyle de başına bir defa vurdu ve bağırdı. Bunun üzerine korkuya kapılan Vildan Erdal tribünlere çıktı ve hocasının yanından uzaklaştı. Ancak siniri geçmeyen İlhan Şimşek öğrencisinin arkasından tribüne çıktı ve ilendeki pet şişeyi öğrencisene doğru fırlattı. Yüzlerce kişinin önünde gerçekleşyen bu olaya ise kimse müdehale etmedi.

Reklam
Reklam

Dün sona eren turnuvayı büyük erkeklerde 58 kiloda Bulgaristan'dan Crasimir Tomonov, 63 kiloda Umut Bildik, 68 kiloda Bulgaristanlı Tsvlov Illıev, 74 kiloda Ferhat Salih, 80 kiloda Burak Ozan Karaca ve 80 artıda Milan Goçen birinci oldu. Bayanlarda ise 49 kiloda Gamze Altınküplü, 53 kiloda Elif Çoruh, 57 kiloda Özge Karayılan, 62 kiloda Tugen Estetik, 73 kiloda Gamze Aşçı birinciliği elde etti. Genel Klasmanda Türkiye birinci, Bulgaristan ikinci, Almanya ise üçüncü oldu. Minik yıldızlarda ise Edirne birinci, İran ikinci, İstanbul Başakşehir takımı ise üçüncülüğü aldı.

"BU OLAYI TARTAKLAMA OLARAK DEĞERLENDİRMEMEK LAZIM"

DHA muhabirinin görüştüğü antrenör İlhan Şimşek şunları söyledi: "Turnuvaya 9 sporcu ile katıldık. 6 bronz madalya kazandık. Bu olayı tartaklama olarak değerlendirmemek lazım. Bu şekilde doğru olmaz. Burada bir emek var, karşılığını alamayınca yada yapmak istediklerini yapamayınca insan geriliyor. Onun bir tepkisi ama öğrenciye karşı yada başkasına karşı değil. Öğrencinin yapabileceklerini biliyorsun, plan kuruyorsun karşılığını alamayınca psikolojik şeye giriyorsun. Gerede küçük bir yer zor şartlarda katılıyorsun, çok büyük emek sarf ediyorsun. İlçenin eksikliğini gidermeye çalışıyorum ve ailemden çok vakit harcıyorum. Ben asla sporcularıma kıyamam ama o an için 'tüh neden yapamadın, yapmalıydın' gibi planının tutmamasından dolayı oldu. Tabiki çok üzüldüm, tekvando ile ilgili böyle bir şey ilk değil tabiki çok üzgünüm. Diğer hocalarında tepkisi olur, sonra gidersin maçı değerlendirirsin. Elbette pişmanım, kendimin maçı kaybetmemizden dolayı tepkisi olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Öğrencime ya da başkasına karşı tepki değil. Öğrencimin daha kapasiteli olduğunu düşünüyorum yapamadığı içinde üzgünüm."dedi.

Reklam
Reklam