"hocalı Katliamı" Dolmabahçe'de Protesto Edildi

Dolmabahçe'de çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, yıldönümü öncesinde "Hocalı Katliamı"nı protesto etti. Eyleme katılan genç...

Dolmabahçe'de çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, yıldönümü öncesinde "Hocalı Katliamı"nı protesto etti. Eyleme katılan genç bir kızın gözyaşları, duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Ermenistan'a bağlı kuvvetlerin Azarbeycan'ın Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde toplu olarak sivilleri katletmesi, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Dolmabahçe'de toplanan 150 kişilik grup, "Hocalı için adalet" yazılı pankartlarla Beşiktaş'a yürüdü. Protestoya katılan Asiye Keskin isimli genç kız, katledilen çocukların resimlerini görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Hocalı'da hayatını kaybedenler için gözyaşı döktüğünü söyleyen Keskin, "Bugün onları çeşitli etkinliklerle anacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Beşiktaş Meydanı'nda yapılan basın açıklamasında ,"Maalesef hocalı katliamı Türkiye tarafından katliam olarak kabul edilmemiştir. Bunun biran önce katliam olarak kabul edilmesini istiyoruz. Hocalı'da genç yaşta çocuk yüzlerce kişi tarafından katledildi ama insanlarımız çok duyarsız hiç kimse eyleme destek vermedi” denildi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: