Hocalı katliamını unutmayacak ve unutturmayacağız

Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu bir kınama mesajı yayımladı.

Hocalı katliamının yıldönümü nedeniyle Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu bir kınama mesajı yayımladı.

“Tarih bu anı, insanlığın topyekûn saldırıya uğradığı kanlı bir dönem olarak hatırlayacaktır.”diye mesajına başlayan Başkan Selmanoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Eli silahlı zalim Ermeni çeteleri tarafından Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası’nda yapılan katliamda, Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubat'ı 26 Şubat'ta bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı Kasabası’nda, Azeri resmî rakamlarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 kişi öldürülmüş, toplam 487 kişiyi de ağır yaralanmışlardır.

Reklam
Reklam

Her ne kadar birileri bu konu üzerinde ısrarla durmamakta ve görmezden gelse de inanıyorum ki dünya bunun sorumlularını ve destekleyenlerini bir gün topyekun nefretle hatırlayacaktır. Yaptıkları bu insanlık dışı katliamı görmezden gelip, dünya siyasetinde Ermenilerle ilgili sözde soykırım yalanının peşine düşenleri Hocalı Katliamını okumaya ve bu katliamın fotoğraflarını, tüm delillerini izlemeye davet etmek istiyorum. Sözde Ermeni soykırımı meselesini kendi siyasi ikballeri için dillerine dolayanların Hocalı Katliamı hakkındaki tutum ve davranışlarını da yakından takip edeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Bu düşüncelerle dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da yaşarken bu katliama maruz kalmış tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, geride kalanlarına ve tüm Azerbaycan halkına ise başsağlığı diliyorum”

Ajans23/Özge İNCE

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: