Hocalı Katliamı'nın 21. Yılı

AK Parti Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Aysun Başaran, Hocalı Katliamı'nın 21. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Bandırma İlçe Başkan Yardımcısı Aysun Başaran, Hocalı Katliamı'nın 21. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başaran, mesajında, Hocalı Katliamı'nın Türk milletinin içerisinde 21 yıldır sönmeyen bir kor ateş olduğunu belirtti.

"25-26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşan Azerbaycan Türklerinin Ermeni askerleri tarafından katledilmesinin 21. yılını, içimizdeki sönmeyen kor aleviyle anmaktayız. Türk Milleti ve tarih bunu unutmayacaktır" diyen Başaran, Hocalı Katliamı'nın, bütün dünya devletleri tarafından soykırım olarak bilinmesine rağmen sadece 3 devletin soykırım olarak kabul ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Başaran, şunları belirtti:

"Hocalı'da yaşananlar, bütün insan hakları sözleşmelerine aykırı olmasına rağmen görmezden gelinmekte ve suçlular cezalandırılmamaktadır. Hocalı'da masum vatandaşlarımıza karşı yapılan vahşeti görmezden gelen başta Ermenistan devleti ve onun destekçileri, 1915'de yaşananları dünyaya soykırım olarak gösterme çabası içerisinde. Hoşgörü ve nezaketin timsali olan Türk Milleti, bugün tarihinde hiç yapmadığı bir şeyle suçlanmakta. Resmi kaynaklara göre Hocalı kasabasında 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 70'den fazlası yaşlı olmak üzere toplam 613 kişi öldürüldü. Resmi olmayan kaynaklara göre ise 3 bin 500 Azeri Türkü'nün akıbeti belli değil."

Muhabir: Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: