Hocalı Katliamının 22. Yılı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Eğitim Öğrenci Topluluğu tarafından, "Hocalı Soykırımı" anma konferansı gerçekleştirildi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türk Eğitim Öğrenci Topluluğu tarafından, "Hocalı Soykırımı" anma konferansı gerçekleştirildi. Karamanoğlu Mehmetbey Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan KMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü'nden Atilla Zorlu, Hocalı'da yaşananların soykırım olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Hocalı adına anıtların yapılmasını isteyen Zorlu, “Gençlere bunu unutturmamak için konferanslar vermeliyiz" dedi. KMÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü'nden Dr. Halit Gökalp Küçük ise Hocalı olaylarının soykırım olmanın beş şartı da taşıdığını belirterek, "Bunu soykırım olarak kabul ettirmek için Lahey’e götürmemiz gerekiyor. Sivil toplum örgütleriyle, konferanslarla, yaşananları unutturmamalıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz