Hocalı katliamının yıl dönümünde Taksim'de anma programı düzenlenecek

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde Ermenilerin gerçekleştirdiği katliamın kurbanları 20. yılında İstanbul’da büyük bir...

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde Ermenilerin gerçekleştirdiği katliamın kurbanları 20. yılında İstanbul’da büyük bir gösteri ile anılacak.
26 Şubat’ta İstanbul Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilecek eylemde katliamda hayatını kaybedenler anılacak. Azerbaycan’dan da katılımın olacağı anma eylemde, Hocalı’daki Ermeni katliamının Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tarafından ‘Hocalı Soykırımı’ olarak tanınması istenecek.
Taksim’deki eylemi yurtdışında mezun olan Azeri Öğrencileri Forumu ASAİF organize edecek.
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 1992'de 25 Şubat'ı, 26 Şubat'a bağlayan gece Ermeni askerleri tarafından gerçekleştirilen katliamda 613 kişi hayatını kaybetmiş, bin 275 kişi esir düşmüş ve 150 kişi ise kaybolmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz