"Hocalı Soykırımı" Konferansı

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade, "Hocalı katliamı Ermeni'lerin Türk halklarına karşı türettikleri onlarca, yüzlerle katliamların ancak

Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Aydın Mirzezade, "Hocalı katliamı Ermeni'lerin Türk halklarına karşı türettikleri onlarca, yüzlerle katliamların ancak biridir" dedi.

Mirzazade, Giresun Üniversitesi'nce rektörlük konferans salonunda düzenlenen "Hocalı Soykırımı" konulu konferansta yaptığı konuşmada, yüzyılardır Türklerin Kafkasya'dan çıkarılmaya çalışıldığını savundu.

Azerbaycan'ın 22 yıldır bağımsız bir devlet olduğunu ve bu süre içerisinde Azerbaycan'ın Türkiye'den her zaman destek gördüğünü ifade eden Mirzazade, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Bir millet iki devlet, her an bu sözün yaşarlılığını görüyoruz. Bizleri hiç bir zaman diz üstü çöktürmek mümkün olmayacak. Hiç bir Ermeni bize galip gelemeyecek. Hiç biri bizleri ne ezebilir ne zayıflatabilir. Bunu Ermeni de bilmelidir. Hocalı katliamı Ermeni'lerin Türk halklarına karşı türettikleri onlarca, yüzlerle katliamların ancak biridir. Ermeniler bu katliamı yaptı ne kazandı- Ermenistan'ın bütçesi bugün 2 milyar dolar. Biz askeriyeye 4 milyar dolar veriyoruz, eğitime 3 milyar dolar veriyoruz, Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattına 3 milyar dolar yönelttik. Bugün Azerbaycan'ın kapısının önünde ülkeler durur 5 milyar dolar ver diye."

-Soykırım gündeme getirilmeli-

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ise Türk milletinin tarihinde kahramanlıkları kadar soykırıma uğramış sayfalarına da sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Türk tarihinin zaferlerle dolu olduğunu, aynı zamanda Türk milletine yapılan soykırımlarla dolu olduğunu dile getiren Oğan, " 5 milyondan fazla Türk sadece Türk olduğu için soykırıma uğratılmıştır. Bize karşı yapılmış soykırımları bizim parlamentomuz gündeme getirmeyecekse hangi parlamentolar gündeme getirecek. Bizim de artık parlamentomuzun, Hocalı katliamına, filmini seyrettiğimiz bu katliama bir şey dememiz lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar da, Robert Koçeryan'ın ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkiysan'ın Karabağ'da uygulanmış olan soykırımın bizzat icraatçıları olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:

"Bu kişiler bugün şanlı Türk devletine dil uzatma cesaretini göstererek Türkleri ve büyük Türk tarihini sözde soykırımla itham etme cesaretini ve küstahlığını da kendilerinde görebilmektedirler. Bugün Ermenistan sanayi ve teknolojiden nasibini almamış bir ülkedir. Ermeni nufusu bugün 1 milyonun altındadır. Ermenistan'ın en önemli gelir kaynağı yurt dışında çalışan Ermeniler'le diaspora Ermeni'lerinin sadaka olarak gönderdiği paradır. Bir başka ifadeyle tipik bir geri kalmış Afrika ülkesi görümündedir."

Hocalı katliamı belgeselinin gösterildiği ve Karabağ'da son kez okunan "gazi ezanı" olarak da adlandırılan ezan dinletildiği konferansta Hocalı'da şehit olanlar için İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından fatiha suresi okundu.

Konferansa, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Giresun Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Giresun İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz