Hollanda Başbakanı Rutte: “türkiye İle Büyük Pazarlara Girebiliriz”

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonominin giderek büyüdüğünü belirterek, “Birlikte çok büyük...

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonominin giderek büyüdüğünü belirterek, “Birlikte çok büyük pazarlara girebiliriz. Şuan iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği üçe katlanmış durumdadır’’ dedi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Türkiye ve Hollandalı işadamlarının katkıları ile İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen ‘‘Bir Rekabet Avantajı Olarak Sürdürülebilirlik’’ seminerine katıldı. Seminerde konuşan konuk Başbakan Rutte, “Hollanda olarak sürdürülebilir iş modüllerini destekliyoruz. İş dünyası sonuç itibari ile bir iştir. Sürdürülebilirlik çok açık bir iş hedefidir. Sürdürülebilirlik rekabeti beraberinde getirir ve arttır. Maliyette tasarruf sağlar ve büyümenin önünü açar’’ dedi.

Reklam
Reklam

Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilere de değinen Rutte,” Hollanda ile Türkiye arasındaki ekonomi giderek büyüyor ve birbirine yaklaşıyor. Biz birlikte çok daha fazla iş yapacağız. Birlikte çok büyük pazarlara girebiliriz. Şuan iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği üçe katlanmış durumdadır. Bunu daha da arttırabiliriz’’ diye konuştu.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise, ‘‘Bugün burada yaptığımız toplantı bizler açısından çok önemlidir. Biliyorsunuz Hollanda ile Türkiye arasındaki işbirliğin 400’üncü yılını kutluyoruz. Ben şuna inanıyorum bu rekabet ve sürdürülebilirlik konusunda yaptığımız toplantıyla artık Türkiye ile Hollanda arasında ilişkileri yeni bir düzleme taşıyoruz. Aynı 1612 senesinde olduğu gibi ilişkilerimizin temelinde ticaret var. Hakikatten bugün bizim Hollanda ile çok güzel bir ilişkimiz var. Ticaret anlamında biz Hollanda’nın ilk 20 partnerinden biriyiz’’ dedi.

İTO Başkanı Yalçıntaş, ‘‘Eğer biz sadece rekabet edeceğiz, biz sadece kazanacağız diye uğraşırsak bütün düşüncemizi bu yöne kanalize edersek bizim sonumuz felaket olur. Dolayısıyla biz işadamları olarak sonsuz kazanma hırsı içinde değil ama çalışanları insanca yaşatmak, kullandığımız kaynakların hakkını vererek onları sömürmeden enerjiyi düzgün kullanarak geriye dönüşümlü kullanarak dolayısıyla rekabet konseptiyle sürdürülebilirlik konseptinin bir araya getirerek yaşamak zorundayız. Eğer bugün biz bunu yapamasak belki bugün bir şeyler kazandığımızı zannederiz ama yarın çocuklarımıza çok kötü bir miras bırakırız’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: