Hollanda Dışişleri Bakanı Rosenthal Türkiye'ye Geliyor

Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetlisi olarak 6-7 Eylül tarihlerinde Türkiye'ye...

Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetlisi olarak 6-7 Eylül tarihlerinde Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hollanda Dışişleri Bakanı Rosenthal’in, Türkiye'de geçici koruma sağlanan Suriyelilerin kaldığı bir barınma merkezini ziyaret etmesi, daha sonra İstanbul’da Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüşmeler gerçekleştirmesini müteakip Türkiye'den ayrılması planlanıyor. Ziyaret vesilesiyle ağırlıklı olarak bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması ve Türkiye-Hollanda ikili ilişkilerinin ele alınması tasarlanıyor.

Reklam
Reklam

Açıklamada, "Rosenthal’in Türkiye ziyaretinin, Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin tesisinin 400. yıldönümünün kutlandığı 2012 yılında gerçekleştirilen karşılıklı üst düzey ziyaretlerle yakalanan ivmenin sürdürülmesine, Türkiye ile arasındaki mevcut köklü dostluğun ve işbirliğinin daha da derinleştirilmesine imkan sağlaması ve Türkiye ile Hollanda’nın güncel bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin fikir alışverişinde bulunmalarına vesile teşkil etmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: