Hollandalı Gazeteciler, Bursa Basın Müzesi'ni Gezdi

Turizm Ana Destinasyonu çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelen Hollandalı bir grup gazeteci, Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC)...

Turizm Ana Destinasyonu çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelen Hollandalı bir grup gazeteci, Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Basın Kültür Sarayı’nı gezdi.

Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, kültürel alanlar ve Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’ni hayranlık içinde gezen Hollandalı gazeteciler, “BGC gibi bir meslek örgütü gerçekten bizi çok etkiledi. Bursa basınının gücüne şahit olduk” diye konuştu. Hollanda’da görev yapan ve Türk asıllı gazetecilerden oluşan konuk heyet, Bursa’yı ve Bursa basınını Hollanda’da tanıtmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun’un da katıldığı ziyarette BGC’ye ve Bursa basınına ilişkin bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye’nin en güçlü yerel basının Bursa’da olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Toplam 450 üyesi ile BGC’nin, Türkiye’nin en güçlü basın meslek örgütlerinin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Kolaylı, Bakanlar Kurulu kararıyla 'kamu yararına dernek' statüsünde çalışan Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelerine işsizlik, doğum, vefat ve evlilik yardımı yaptığını, ayrıca üyelerin üniversitede öğrenim gören çocuklarına burs verildiğini kaydetti. İşsiz kalan BGC üyelerine 3 ay süresince asgari ücret tutarında işsizlik yardımı yapıldığını da bildiren BGC Başkanı Kolaylı, “Arkadaşlarımızın zorunlu giderlerini bu yardım ile karşılamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın Kültür Sarayı’nın Bursa’ya kazandırılması sürecini de anlatan BGC Başkanı Nuri Kolaylı şunları kaydetti: “Cemiyetimize ait olan arsayı kat karşılığı müteahhide vererek Basın Kültür Sarayı’nın yapımını sağladık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde mülkiyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan Kültür Bakanlığı onaylı Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, Nikâh Salonu, Nilüfer Belediyesi’yle birlikte oluşturduğumuz Akkılıç Kütüphanesi yer alıyor.”

Reklam
Reklam

Ziyarette, Hollandalı gazetecilere Bilimin Işığında Medya Seminerleri, Aydınlarla Yüz Yüze Söyleşileri ve Bursa Defteri gibi BGC yayınlarından oluşan kitaplar hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: