Hollandalı Hayvansever Turist, Sokak Köpeğini Sahiplendi

Bursa'da, kötü davranıldığıni iddia ettiği köpeği sahiplenen Hollandalı kadın turist, "Gilbert" adını verdiği bu hayvanı ülkesine götürecek.

Bursa'da, kötü davranıldığıni iddia ettiği köpeği sahiplenen Hollandalı kadın turist, "Gilbert" adını verdiği bu hayvanı ülkesine götürecek. Nilüfer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, üniversite değişim programı kapsamında öğrenim gören oğlu için Bursa'ya gelen Hollandalı Annette van der Veen (55), 4 ay önce Görükle Mahallesi'nde gördüğü, iki yavrusu olan sokak köpeğini beslemeye başladı. Kadın turist, kötü davranıldığını ileri sürdüğü köpeği sahiplenmek ve ülkesine götürmek için Avrupa Birliği (AB) yasaları gereği zorunlu akredite kurallarını yerine getirmek amacıyla Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne başvurdu. Köpeği, AB akreditesine sahip bir laboratuvarda testlere tabi tutan merkez, "Kuduz Titrasyon Testi" sonuçlarının da tamamlanmasının ardından Veen'e teslim etti. Veen, "Gilbert" adını verdiği hayvanı ülkesine götüreceğini bildirdi. Bu hayvana, insanların kötü davrandığını görünce onun yaralı ve cesur halinden çok etkilendiğini belirten Veen, "Onu tedavi ettirip sahiplenmek istedim. Bu süreçte bana yardımcı olan Nilüfer Belediyesine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Belediye Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban ise sokak hayvanı popülasyonunu kontrol altına almak için kısırlaştırma ve sahiplendirme uygulamalarının, görevleri arasında bulunduğu bilgisini verdi. Yılda bin ila bin 500 arasında köpeği kısırlaştırıp sahiplendirdiklerini anlatan Büyükçoban, "Bu, ilk yurt dışı sahiplendirmemiz. Annette van der Veen'e, ders niteliğindeki bu örnek davranışı için çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: