Hollandalı öğrenciler pazarda anket yaptı

Tatil için Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen 22 Hollandalı genç, Perşembe Pazarı'nda müşteri memnuniyeti üzerine anket...

Tatil için Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen 22 Hollandalı genç, Perşembe Pazarı'nda müşteri memnuniyeti üzerine anket çalışması yaptı.

Manavgat Perşembe Pazarı'na gelen Hollandalı turistlerle yüz yüze görüşen Hollanda Haarlem Turizm Otelcilik Üniversitesi öğrencileri, pazarda alışveriş yapanlara kendi ülke vatandaşlarına müşteri memnuniyeti üzerine 16 soru sordu. Öğrenci grubunun başkanı Rilana Westland, 22 arkadaşı ile birlikte pazarda alışveriş yapan Hollandalılar ile anket çalışması yaptıklarını söyledi. Antalya bölgesine tatil için Alman ve Ruslardan sonra en fazla Hollandalıların geldiğini belirten Westland, otellerde de yapacakları anketle arkadaşı Maarje Abrahams ile birlikte anket sonuçlarını kitaplaştıracaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

10 gün içinde Antalya bölgesine tatile gelen 700 Hollandalı turistle yüzyüze anket çalışması yaptıklarını belirten Westkland, ankete katılanların yüzde 97'sinin genelde Türkiye'de tatil yapmaktan memnun olduğunu söyledi. Hollandalı turistlerin pazartesi ve perşembe pazarını gizemli bulduklarını belirten Westland, esnafı da şakacı içten bulduklarını ifade etti. En önemli sıkıntılarının pazar alanında normal ve engellilere yönelik tuvaletin olmaması olduğunu belirten Westland, İngilizce ve Almanca ve Felemenkçe dillerinde pazara gidecek yön levhasının da olmamasının eksiklik olduğunu kaydetti. Westland, "Hollandalı turistler Manavgat'ta tatil yapmaktan çok memnun. Bunun yanında rahatsız olduğu konularda var. Şehir içinde çok hızlı araç kullanıyor. En önemlisi yaya kaldırımlarına araç park ediliyor. Sürücüler, yaya yolu kenarında bekleyen turistlere geçiş üstünlüğü vermiyor. Hollanda 'da trafikte geçiş üstünlüğü tamamen yayalara aittir. Bir yaya geçiş için yol trafiğini durdurabilir. Bunların dışında rahatsız oldukları bir diğer konu ise etiketsiz ürün satımı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Manavgat'a gelen turist yoğunluğunun yüzde 56'nı Almanlar, yüzde 22'sini Rusya Federasyonu, yüzde 9'unu İngiliz ve yüzde 7,8'ini Hollandalılar oluşturuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: