Hollandalı turiste kapkaç

İSTANBUL (İHA) - Arkadaşları ile birlikte Eminönü sahilinde dolaşan Hollandalı turist kadın, kapkaççıların saldırısına uğradı. Kapkaççıların çantasını almak için yerde sürüklediği kadın, kolundan yaralandı.

Hollanda'dan turist olarak İstanbul'a gelen Milhelmina Maria Klones (59), iki bayan arkadaşı ile birlikte Eminönü sahilinde dolaşmaya çıktı. Turist kadınlar, Sahil Keneddy Caddesi Çatladıkapı Geçidi'ne geldiğinde, arkadan yaklaşan kimliği belirsiz bir kapkaççı, Klones'in çantasına yapıştı. Klones'in direnmesi üzerine yaşlı kadını bir süre yerde sürükleyen kapkaççı, çantayı aldıktan sonra kayıplara karıştı.

Reklam
Reklam

Sürüklenmenin etkisiyle kolundan yaralanan Milhelmina Maria Klones, polis otosuna bindirilerek Kumkapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Buradan hastaneye gönderilen Klones, ilk tedavisinin ardından polis merkezine dönerek şahıslardan şikayetçi oldu. Kapkaççıların olay yerinin yakınından geçen demiryolunun kenarında para paylaştığı ihbarını alan polis, çevrede arama yaptı ancak zanlıların izine rastlamadı. Milhelmina Maria Klones, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Milhelmina Maria Klones'in çantasında pasaportu, parası ve kredi kartlarının bulunduğu belirtildi. Polis, kapkaççıların yakalanması için soruşturma başlattı.