Hollandalılar, Tarımsal Işbirliği Için Şanlıurfa'da

Harran Üniversitesi ve Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi tarım alanında işbirliği yaptı. Harran Üniversitesi ile protokol imzalayan...

Harran Üniversitesi ve Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi tarım alanında işbirliği yaptı. Harran Üniversitesi ile protokol imzalayan Hollandalılar, özellikle Karaali seralarına hayran kaldı. Seralarla yakından ilgilenen Hollandalılar, Karaali seralarının ümit vadettiğini vurguladı.

Harran Üniversitesi tarım alanında dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan Wageningen Üniversitesi ile birçok konuda işbirliğine giderek protokol imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül Hollanda ziyareti sırasında Wageningen Üniversitesi ile GAP’ın merkezinde bulunan Harran Üniversitesi’nin bir araya gelmelerini önermiş, bu öneriler doğrultusunda Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in başkanlığında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun da aralarında bulunduğu bir heyet Hollanda’ya giderek üniversiteyi yerinde inceledi. Harran Üniversitesi heyeti yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Harran Üniversitesi incelemelerinin ardından bu sefer Wageningen Üniversitesi yetkilileri işbirliği için Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’ya gelen Wageningen Üniversitesi’nden Dr. Arjo Rothuis ve Dr. Martin Scholten Harran Üniversitesi’ni ziyaret edip, tarım alanlarını dolaşarak Harran Üniversitesi’nde yapılan tarımsal çalışmaları yerinde izledi.

Reklam
Reklam

Harran Üniversitesi Rektörü ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanı ile Karaali’de bulunan tesisleri ziyaret ederek, tesisler hakkında GAP Seracılar Birliği Başkanı Öğr. Gör. Müslüm Yanmaz’dan bilgi alan heyet, çeşitli alanlarda işbirliği sağlamak için Harran Üniversitesi Senato salonunda toplandı. Buradaki toplantıda birçok alanda işbirliği imzalandı.

Yapılan protokol töreninde konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Wageningen Üniversitesi’nin dünyada sayılı bir tarım üniversitesi
Olduğunu ve bu üniversitenin tarımsal alanda çalışma yapan işadamlarına projeler Hazırladıklarını söyledi. Mutlu, bir yandan öğrencilerini teorik ve pratik olarak donatırken bir yandan da ekonomiye büyük katkılar sağladıklarını söyledi. Rektör Mutlu konuşmalarında yöremizdeki tarımsal alanda çalışma yapan iş adamlarının, sanayicilerinin üniversite akademisyenlerinden fikir almaları gerektiğini ifade etti.

Türk Hollanda Dostluk Derneği Başkanı Edip H. Aktaş ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin’in de hazır bulunduğu protokolde işbirliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Arjo Rothuis; Şanlıurfa’ya, Harran ovasına ve Karaali kaplıcalarına hayran kaldıklarını, bu bölgede çok büyük bir potansiyel olduğunu ve geleceğin ekonomisinin bu bölgeden gelişeceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Rothuis, Üniversiteler arası öğrenci, akademisyen mübadelesi ve tarımsal alanda birçok projeye imza atacaklarını söyledi. Yapılan imza töreni karşılıklı protokollere imza atılmasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: