Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dirkse'den Vali Altıparmak'a ziyaret

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Vali Altıparmak, ziyarette yaptığı konuşmada, "Çocuk ve çiçek" temasıyla 2016 yılında düzenlenecek Botanik EXPO'su hakkında Büyükelçi Dirkse'ye bilgi verdi.

Antalya'nın son dönemde yıldızı parlayan bir il olduğunu belirten Altıparmak, başta turizm ve tarım olmak üzere yerli ve yabancı yatırımcıların Antalya'yı sık sık ziyaret ettiklerini söyledi.

Özellikle tarımda Hollandalı yatırımcıların önemli bir paya sahip olduğuna işaret eden Altıparmak, Hollandalı yatırımcıların Antalya'da bir tarım enstitüsü açma girişimleri olduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Turizmi 12 aya yaymak için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Altıparmak, spor, sağlık ve eğlence sektörlerinde alternatifler oluşturma, ören yerlerinin turizme yönelik düzenlenmesi, tarihi yerlerin daha ulaşılır hale getirilmesine yönelik de çalıştıklarını vurguladı.

Vali Altıparmak, Antalya'nın yoğun göç alan bir kent olduğunu, buna rağmen turizm ve tarımda yaşanan büyümenin, göç dalgasını tolere ettiğini ifade etti. İŞKUR, belediyeler ve diğer kurumlar tarafından meslek edindirme kursları açıldığını anlatan Altıparmak, bu sayede kentte işsizlik oranının çok yüksek olmadığını söyledi.

Büyükelçi Jan Paul Dirkse de Vali Ahmet Altıparmak'ın başarılı bir vali olduğunu, kendisini ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: