Honaz Myo’da Yeniden Yapılanma Paneli

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Mesleki Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma’ konulu panel düzenlendi.Honaz Halk Eğitim...

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Mesleki Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma’ konulu panel düzenlendi.

Honaz Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panelin oturum başkanlığını yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Mesleki eğitim ve sanayi-üniversite işbirliğini ayrı düşündüğümüzde üniversitelerin yeni nesil üniversiteler adı altında geleceğe yönlendiğini görüyoruz. Yeni nesil üniversitelerin olmazsa olmazı üniversite-sanayi işbirliğidir. Denizli gibi sanayi ve endüstri kentinin üniversite ile işbirliği yapmadığı bir pozisyon yok. Biz Pamukkale Üniversitesi olarak Sanayi İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi, Proje ve Paten Ofisi’ni hayata geçirdik. Bu noktada Türkiye’ye örnek olabilecek bir hamlenin ortasına varmış durumdayız. Teknokent bünyesinde 62 şirketin yer alması da buna önemli bir delildir. Son bir yıl içinde bizim araştırmalarımız ve ürettiğimiz bilgilerden ekonomiye dönüşümün para olan miktarının 5 milyon TL olduğunu söyleyebiliriz. Bundan sonraki yeni yapılanmada Honaz Meslek Yüksekokulu’nu pilot bir okul olarak düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Panelde Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz "Mesleki Yükseköğretimde Yeniden Yapılanma ve PAÜ Honaz MYO’da Kalite Yönetim Sistemi Uygulamaları", Honaz MYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Soylu ise "Mesleki ve Teknik Yüksek Öğretimde Trimester Uygulamalar" konuları hakkında sunum yaptı. TÜSİAD Mesleki Eğitim Çalışma Komisyon Başkanı Dr. Necdet Kenar ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Zeren Gerelioğlu ise işsizlik, sanayi-üniversite işbirliği konuları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Panel sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tarafından panelistlere ve Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ile Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’na şilt takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz