Honda Gymkhana yarışları başladı

Türkiye’nin en güvenli motosiklet sürücüsünü belirlemeyi öngören Honda Gymkhana yarışları başladı. Yarışmanın ilk etabı İstanbul'da...

Türkiye’nin en güvenli motosiklet sürücüsünü belirlemeyi öngören Honda Gymkhana yarışları başladı. Yarışmanın ilk etabı İstanbul'da yapılırken; 150 cc kategorisinde Kaan Ediz, 1000 cc kategorisinde de Hakan Şentürk birinci oldu.

7500 KİŞİ GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ ALDI

Gymkhana ile ilgili açıklamalarda bulunan Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, aktiviteye geçen sene başladıklarını belirtti. Yamasaki, “Yarışlarımız ile güvenli sürüşün tüm Türkiye’ye yayılması için gerekenleri yapacağız. Bayilerimizde de güvenli sürüşü desteklemek amacıyla bu alanda uzman elemanlar istihdam etmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de motosiklet alanında da güvenli sürüşün yaygınlaşması gerektiğine inanıyor ve bunu sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Çekişmeli yarışlara sahne olan Honda Motosiklet Eğitim Merkezi’ne de değinen Yamasaki, “Şu anda Türkiye’nin en kapsamlı eğitim merkezine sahibiz. Deneyimli hocalarımız tarafından 7 senedir verdiğimiz eğitimlerle, 7 bin 500 bireye ulaştık. Eğitim alanlar, güvenli ve iyi motosiklet sürücüsü olarak elçilerimiz haline geldiler. Biz, Honda Türkiye olarak ‘güvenlik ve kalite’ temel kavramları üzerinde yoğunlaşacağız. Güvenli sürüşü temel alarak, motosikletin toplumumuzda kabulü için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

FİNAL İSTANBUL’DA

1000 cc’lik motosikletlerle yapılan yarışmada Hakan Şentürk birinci, Evren Alkan ikinci ve Burak Şirin de üçüncü oldu. 150 cc’lik motosikletlerle yapılan yarışmada ise Kaan Ediz birinci, Sinan Çakır ikinci, Oktay Desim Demircan da üçüncü geldi. Gymkhana’da basın mensuplarının kendi aralarındaki yarış da organizasyona renk kattı.

Gymkhana İstanbul’da dereceye girenlerin yanı sıra İzmir ve Fethiye ayağında başarılı olanlar, yeniden İstanbul’da bir araya gelip büyük finalde karşı karşıya gelecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: