Hopa davasında 12 sanık savunma yaptı

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde Metin Lokumcu'nun hayatını kaybettiği olayların ardından Ankara'daki çıkan...

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde Metin Lokumcu'nun hayatını kaybettiği olayların ardından Ankara'daki çıkan olaylarda tutuklanan ve "Silahlı terör örgütü" üyeliği ile suçlanan 22 tutuklu toplam 28 kişinin yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklar, savunmalarını yaptı. Hiçbir suçlamayı kabul etmeyen sanıklar, polislerin kendilerine bir uyarıda bulunmadığını iddia ettiler. Sanıklar, beraatlerini istedi.
Sanıklardan Özgür Atmaca, demokratik anayasal çerçevede eyleme katıldığını, hiçbir suçlamayı kabul etmediğini, katıldığı eylemlerden grur duyduğunu söyledi. Tahliye talebinde bulunan Atmaca, herhangi bir yasadışı örgütün talimatıyla değil Halk Evlerinin çağrısıyla eyleme katıldığını belirtti. Atmaca, fotoğrafların kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Göksel Ilgın isimli sanık ise etkinliklerin kendisine sms ile duyurulduğunu, Ankara'daki eylemin de sms ile duyurulduğunu ifade etti. Meslektaş duyarlılığı gösterip eyleme katıldığını anlatan Ilgın, yaptıklarının teröristle bir ilgisinin bulunmadığını savundu. Polisin dağılın çağrısını duymadığını dile getiren Ilgın, tahliyesini istedi. Olaylar sırasında yüzünü gaz nedeniyle kapattığını, esnafların da yüzünü kapattığını ifade eden Ilgın, amacının tanınmamak olmadığını kaydetti. Ilgın, polise mukavamette bulunmadığını ileri sürdü. Sanıklardan Nuri Özçelik de saçları kesilen arkadaşına destek amacıyla kendi saçını kestiğini ifade etti. Ilgın, Metin Lokumcu'nun oğlunu tandığı için eyleme katıldığını söyledi.
Bir sanığın söylediği sözler, duruşmayı izleyenlerin gülmesine neden oldu. Kamu malına zarar vermediğini savunan sanık, "Kafam cama çarpmışsa, kamu malı bana zarar vermiştir." dedi. Bu söz üzerine duruşmada bulunanlar güldü.
Duruşmada sanıkların savunmaları devam ediyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz