Horizon-1 için mutlu sona yaklaşıldı

Aden Körfezi'nde korsanlarca alıkonulan "Horizon-1" adlı kuru yük gemisinin bağlı olduğu Horizon A.Ş'nin avukatı, geminin serbest kalması için sürdürülen müzakerelerde sona yaklaşıldığını bildirdi.

İSTANBUL (A.A) - Aden Körfezi'nde 8 Temmuz'da korsanlarca alıkonulan "Horizon-1" adlı kuru yük gemisinin bağlı olduğu Horizon A.Ş'nin avukatı Nilgün Yamaner, geminin serbest bırakılması için sürdürülen müzakerelerde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Yamaner, alıkonulan geminin kaptanı ile tüm personelin gayet iyi olduğunu ifade ederek, personelin hemen her gün aileleriyle telefonla irtibat kurduklarını söyledi.

Gemi şirketi yetkililerinin de her gün kaptanla görüştüklerini kaydeden Yamaner, "Müzakerelerde sona doğru yaklaşıyoruz. Sabırla bekliyoruz. İnşallah bu olay mutlu sonla bitecek ve gemimizin ve personelimizin serbest kaldığını duyuracağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yamaner, bölgede bugüne kadar toplam 4 geminin kaçırıldığını, yine pek çok geminin aynı bölgede alıkonulduğunu, ancak hiçbir gemi şirketinin fidye konusunda bir açıklama yapmadığını, bunu yapamayacağını vurgulayarak, "Korsanlık eylemi hukuki bir eylem değildir. Dolayısıyla da fidye vermek de hukuki değildir. Hiçbir gemi şirketi 'ben fidye ödedim' demez. Bu şuna benzer: Çocuk kaçırmak suçtur ama karşılığında fidye ödemek de suçtur" dedi.

"Horizon-1" gemisinin tutulduğu bölgenin tamamen korsanların kontrolünde olduğunu dile getiren Yamaner, gemideki korsanların sayısının zaman zaman değiştiğini ancak şu anda sayılarının 5 olduğunu kaydetti.