Horlamaya 20 saniyede son

Tarsus SSK Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Hasan Hakan Erdibil, burun yumuşak doku ve etlerinin ve damak sarkmasının yol açtığı horlamanın kansız bıçaksız bir yöntem olan radyofrekans ile tedavi edilebildiğini söyledi.

Ameliyatın sadece 20 saniye sürdüğünü belirten kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı Hasan Hakan Erdibil, bu işlemin oldukça risksiz ve pratik bir yöntem olduğunu, hastanın yatmasına gerek olmadan hemen evine gidebildiğini, ertesi gün de işine başlayabildiğini belirtti.

Bu yöntemle horlama derdinden kurtulmak için Çukurova bölgesinden insanların kendilerine tedavi olmak için geldiğini ifade eden Erdibil, geçmişte çok kanamalı ve ızdıraplı bir ameliyat olan konka cerrahisinin bugün artık çok büyük teknolojik bir aşama kaydettiğini söyledi. Erdibil, "Horlama sorunun da çözümüne çok büyük katkı sağlayan radyofrekans sistemi lazer ile yapılan (buharlaştırma) evaporizasyon işleminin daha gelişmiş ve riskleri azaltılmış bir şekli olduğundan burun ve damak cerrahisinde bir devrim sayılmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

KANSIZ, BIÇAKSIZ AMELİYAT

Bu ameliyat yönteminde dokuların mukoza altına yerleştirilen bir elektrod yardımıyla buharlaştırılacak bölgelere istenilen dozda radyofrekans dalga verildiğini belirten Erdibil, "Bu yöntem kesinlikle kansız olup kanamalı başka hastalıklarda da tedavi olarak kullanılabilmektedir. Kesinlikle hiçbir yan etkisi bulunmayan, istendiğinde bademcik ameliyatı ve sinüzit ameliyatlarında da kullanılabilen bu yöntem sayesinde hem doktor hem hasta açısından büyük bir rahatlık sağlanmaktadır" diye konuştu.

Lazerin daha gelişmiş bir şekli olan radyofrekans cerrahisinin daha kontrollü bir etki sağladığını ve bu suretle istenmeyen bölgelere enerji naklini, yanmaları ve yansıyan ışınların oluşturduğu problemi çözdüğünü ifade eden Erdibil şunları söyledi:
"Karbondioksit ve argon lazer cihazları hem çok yer kaplıyor, hem de çok pahalı olduklarından geniş halk kitlelerine hitap edemiyor. Radyofrekans cerrahisi ise daha ekonomik olup ABD ve Avrupa'da hızla yaygınlaşmakta ve geniş kabul görmektedir. Bu girişim için hastanın hastaneye yatması şart olmayıp, burun etleri için uygulanan işlem kesinlikle ağrısız ve ayakta yapılabilen bir tedavi yöntemidir. Aynı gün dahi hastaya yatak istirahatı verilmez ve ertesi gün rahatlıkla işine veya okuluna dönebilir."

Reklam
Reklam

MERSİN (İHA) -

Anahtar Kelimeler: