Horon Eşliğinde Pilates Kursuna Yoğun Talep

Rize'de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan ve bazı bölümleri horon eşliğinde yapılan pilates kursuna beklenenin üzerinde başvuru oldu. Bazı kadınların

Rize'de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan ve bazı bölümleri horon eşliğinde yapılan pilates kursuna beklenenin üzerinde başvuru oldu. Bazı kadınların talebini geri çevirmek zorunda kalan müdürlük, her geçen gün artan talebe yeni kurs açarak cevap vermeyi planlıyor.

Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü talep üzerine pilates kursu açmaya karar verdi. Kararın açıklanmasının ardından çok sayıda kadın kursa ilgi gösterdi. Başvuru yapan 190 kadından değerlendirme sonucunda 100 kadının kursa katılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

Pilates eğitmeni Emine Yazıcı tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde hafta içi her gün ikişer saat olarak planlanan kursun başlamasının ardından kadınların talepleri de arttı. Kontenjanın üzerine çıkıldığı için talebe cevap veremeyen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 8 ay sonra tamamlanacak kursun ardından, devam etmek isteyen kursiyerler ve yeni adaylar için yeni pilates kursu açılmasının planlandığı duyuruldu. Ekim ayında başlayan kursta kadınlar, pilatesin ardından çalınan yöresel müzikler işliğinde horon oynuyor, ardından pilatese devam ediliyor.

-"Dans ve horon ediyor, stres atıyorlar"-

Eğitmen Emine Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan pilates kursuna yoğun ilgi olduğunu belirterek, "Kursun açılacağını duyan çok sayıda kadın kursa katılmak için müracaat etti. Hatta bir kadın 'beni niye almadınız' diye ağlayacak duruma geldi. Benim de yapabileceğim bir şey yok. Oldukça fazla talep oldu ve birkaç gün içinde 190'dan fazla başvuru yapıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Kadınların spora daha fazla yönelmesini istediklerini ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bütün bayanlar ücretsiz olan bu spor etkinliğinden yararlansın. Fiziksel durumu iyi olmayan kadınlar var. Hepsi tek tek bize geliyor. İnsanlar dans etmeyi seviyor. Kadınlar eğlenerek hem kilo veriyor hem de sağlıklı bir vücuda kavuşuyor. Dans ve horon ediyor, stres atıyorlar. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkilerini görüyorlar. Bu durumdan çok memnunlar, çok keyif alıyoruz."

Yazıcı, kursun Haziran ayına kadar süreceğini, daha sonra yeniden kurs açılabileceğini kaydetti.

Pilates eğitimi alan Nebahat Sinanoğlu ise spora çok önem verdiğini dile getirerek, "Burada amaç sadece kilo vermek değil, sağlıklı yaşamak. Çok ciddi anlamda kilo sorunu yaşayan arkadaşlar var. Bayanlar için yapılan en güzel aktivite budur. Çok keyif alıyorum, herkese tavsiye ederim. Platesin yanı sıra horon da oynamamız aktiviteye ayrı bir güzellik katıyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: