Hortum nedeniyle zarar gören ailelere yardım talep edilecek

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesinde hortum nedeniyle zarar gören ailelere, Başbakanlık Afet Acil Yardım...

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Kayacık beldesinde hortum nedeniyle zarar gören ailelere, Başbakanlık Afet Acil Yardım Başkanlığı ile temasa geçildiği, hasar durumuna göre yardım talep edileceği bildirildi.
Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, evlerin yıkılması sonucu Mehmet Umut Çay (2) ve Mehmet Çay (65) hayatını kaybetti. Yaralanan Rıza Böyük (64), Ayşe Böyük (39), Zehra Çay (22), Ümmühan Çiftçi (52) Gördes ve Akhisar Devlet Hastanesi’nde müşahade altına alındı.
Yapılan ilk incelemede evler, tarım alanları ve hayvanlar etkilendi. Yarın yapılacak hasar tespit çalışmalarıyla durum daha iyi anlaşılacak. Kaymakamlık, Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kızılay, Gördes ve çevre belediyeler, Orman İşletme, Özel İdare ekipleri araçlarıyla birlikte olay mahallinde çalışmalarını yürütürken; 9 aile kendi istekleriyle Kayacık Beldesi’nde kendilerine ve yakınlarına ait evlere yerleştirildi. Arama kurtarma çalışmaları tamamlandı, hasar tespit çalışmalarına başlandı.
Başbakanlık Afet Acil Yardım Başkanlığı ile temasa geçilirken, hasar durumuna göre yardım talep edilecek. Hasar gören evlerde bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar belediye tarafından Kayacık beldesine nakledildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz