Hortumlar tek tek kesildi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık tek tek hortumlar kesiliyor, hortumcular da tasfiye oluyor. Bu, Türkiye'nin en büyük kazancıdır' dedi.

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nın Kasımpaşa'daki yeni hizmet binasının açılışını yapan Başbakan Erdoğan, burada toplanan vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, "Faiz ve enflasyon almış başını gidiyordu. Borç almakta zorlanan bir Türkiye vardı. 9 ay vadeyle borç arayan bir Türkiye vardı. Şimdi bunların hepsi aşıldı. Artık rahatlıkla 3, 5, 15 yıllık vadeyle borçlanıyoruz. Bazıları 'borçlanmayla övünen' yönetim diyecek. Borçlanmak da iştir, parayı yönetme sanatıdır. Dünyada borcu olmayan ülke yok"dedi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, ABD ve Japonya'nın aralarında bulunduğu ülkelerin trilyonlarca dolarlık borcu bulunduğunu ama rahat olduklarını kaydederek, "Şunu da söylemeliyim, artık tek tek hortumlar kesiliyor, hortumcular da tasfiye oluyor. Bu, Türkiye'nin en büyük kazancıdır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bunu Türkiye'nin dört bir yanında yaşanan canlılığa bağlı olarak söylediğini vurgulayarak, artık Ankara'ya mahkum bir hükümetin işbaşında olmadığını belirtti.