Horuz, Öğretmenlere Hak Ettiği Değer Verilmeli

5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Besni Şube Başkanı Hüseyin Horuz,...

5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Besni Şube Başkanı Hüseyin Horuz, 4+4+4 eğitim sistemine tepki göstererek öğretmenlere hak edilen değerin verilmediğini söyledi.

Eğitim- Sen Besni Şube Başkanı Hüseyin Horuz yaptığı açıklamada, “Türkiye’de öğretmenler 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü yıllardır birikerek artan ve çözüm bekleyen sorunlarıyla karşılıyor. Öğretmenlik mesleği açısından uluslararası genel kabullerin simgesi sayılan ve dünyanın çok sayıda ülkesinde her yıl 5 Ekim’de kutlanan Dünya Öğretmenler Günü’nü Türkiye’deki öğretmenler, her gün biraz daha zorlaşan ekonomik, sosyal, mesleki, özlük ve demokratik sorunlarla karşılıyor.

Reklam
Reklam

AKP hükümetinin öğretmenlere dair haksız politikaların bir sonucu olarak okullarımızda iş ve can güvenliğimiz tehlikeye düşmüştür. Bunun en açık ve en acı örneklerinden biride çok kısa süre önce bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımız Rabia Sevilay Durukan’dır. Öğretmenimizi bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyoruz.

4+4+4 Eğitim sistemiyle öğretmenlerin yükü giderek artmaktadır. Eş durumu atamalarının yapılmaması ve normalden fazlası öğretmen açığının kapatılması gerekçesiyle çözüm olarak sunulan alan değişikliği tamamen işin içinden çıkılmaz bir hale gelmiştir. 4+4+4 Eğitim sistemiyle yalnızca öğretmenler değil öğrenciler de mağdur olmuştur.

Eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretileceği yerde bu sorunların her yıl katlanarak artması, öğretmenlerimizi olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Çalışma ve yaşam koşullarımız sürekli olarak zorlaşırken, giderek daha fazla sayıda öğretmen farklı statülerde esnek ve güvencesiz çalıştırılarak birbirine rakip haline getirilmeye çalışılıyor. Ataması yapılmayan binlerce işsiz öğretmenin ataması hala yapılmamıştır. Öğretmenlerin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının çözülmediği aksine sorunların giderek arttığı aşikardır.

Reklam
Reklam

Ülkemizde eğitim sistemi yıllardır çözülmeyen sorunlar, sıkıntılar içindedir. Eğitimin asli unsuru olan öğretmenlerimiz de kalıcı çözümler üretilmeyen sorunlardan doğrudan etkilenmektedir. Dolayısıyla eğitim sistemi mesleğine küsmüş, yabancılaştırılmış öğretmenler aracılığıyla sürdürülmeye çalışılmaktadır. Bütün bunların üzerine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğretmenlerin üç ay tatil yaptığını iddia etmesi ve öğretmenleri üç yılda bir sınava tabi tutarak bir yeterliliklerini ve performanslarını ölçmeyi planladıklarını açıklaması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bugün eğitim sisteminde yaşanan sorunların sorumluları, ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan öğretmenlerimiz değil; eğitimin ve öğretmenlerin sorunlarının çözüm taleplerine kulaklarını tıkayan siyasi iktidardır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: