Hoşgör Cami, Park Ve Meydan’ı Dualarla Açıldı

Şahinbey Belediyesi, uzun yıllardır araç ve yaya trafik sorununun yaşandığı Hoşgör Meydanı’nda çalışma başlatarak kısa...

Şahinbey Belediyesi, uzun yıllardır araç ve yaya trafik sorununun yaşandığı Hoşgör Meydanı’nda çalışma başlatarak kısa süre içinde yapımını tamamladığı Hoşgör Cami, Park ve Meydan’ın açılışını dualarla gerçekleştirdi.

Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Bulut, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat ve Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Kur’an tilaveti ile başladı. Müftü Bulut, “Camiler biz insanlar açısından çok önemli hanelerdir. Son zamanlarda belediyelerimiz cami inşa etme yarışına girmiş durumda. İnsanların huzur kaynağı olan ve ibadetlerini rahatça eda ettikleri camilerimizin sayılarının artması bizleri çok memnun etmektedir. Şahinbey Belediyesi tarafından Hoşgör semtine kazandırılan camimizin de halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Şahinbey Belediyesi’nin çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyleyen Milletvekili Mazıcıoğlu da, “Açılış törenine gelmeden önce çevre esnafını ziyaret ettim. Esnafımıza açılışını yapacağımız camimizin, parkımızın ve meydanımızın nasıl olduğunu sorduğumda memnuniyetlerini dile getirdiler. Bende Şahinbey Belediye Başkanımıza yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Camimiz, parkımız ve meydanımız hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HOŞGÖR CAMİNİN YAPIMI 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANDI

Reklam
Reklam

Açılışın Ramazan ayına denk gelmesiyle daha da anlam kazandığını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Mübarek Ramazan’ı Şerifi yaşadığımız şu günlerde bereketin rahmetin üzerinizde olmasını diliyorum. Ramazan ayı bolluğun bereketin kardeşliğin sevginin doruk noktaya ulaştığı bir aydır. Bu mübarek ayı içerisinde cenabı hakkın rahmeti hepimizin üzerinde olmasını diliyorum. Bu mübarek ay içerisinde böyle bir mabedin parkımızın meydanımızın açılışının gerçekleşmesi bu aya denk gelmesi ayrı bir, anlam ifade ediyor. Burası eskiden bir meydandı fakat bazı sıkıntıları vardı. Eski bir camimiz vardı bunun yarı kapasitesinde ve yolun kenarında kalmıştı. Dolayısıyla trafik ciddi anlamda sıkışıyordu” şeklinde konuştu.

Önceki meydanın bu kadar güzel olmadığını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Biz gerek müftülüğümüzle gerek vatandaşımızla istişare ederek meclisimizde almış olduğumuz karar gereği bu caminin yerine yeni güzel bir cami yapılarak bu caminin yıkılması yolun ve meydanın yeniden düzenlenmesine karar verdik. Yaklaşık bir yıl gibi süre içerisinde camimiz tamamlandı. Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi etrafında okullar doğudan batıdan, güneyden, kuzeye önemli bir merkezdir. Trafik ciddi anlamda sıkışıyordu. Şimdi yollarımız genişledi kaldırımlarımız genişledi. Parkımız 10 bin 360 metrekare olup, baştan aşağıya yenilendi. Burası tam bir yaşam merkezi haline dönüştü. Camimizde 610 kişi ibadet edebilir, 460 metre kare altı, 150 metre kare üst kısmı var” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Gaziantep’te belediyelerin örnek çalışma yaptıklarını anlatan Vali Ata ise sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaziantep ilimizdeki belediyelerimiz belediyecilik çalışmaları bakımından örnek çalışma yapıyorlar. Belediye hizmetlerine doğuştan mezara kadar hepimizin ihtiyacı var. Bir il bir ilçe bir beldede yaşayan vatandaşımızın hayat standardını yükseltmek belediyelerimizin elindedir. Onların yapacağı alt yapı hizmetleri, çevre düzenlemesi park bahçedir, camidir, içme suyu kanalizasyon yoldur, buna benzer hizmetler bizim günlük hayatımızı kolaylaştıran hayat standardımızı yükselten faaliyetlerdir. Başta Büyükşehir belediyesi, Şahinbey ilçemiz, Şehitkamil ilçemiz ve diğer ilçe belediyelerimizde imkanlar ölçüsünde verebilecekleri en güzel hizmetleri vermeye çalışıyorlar.”

Konuşmaların ardından Müftü Bulut tarafından okunan dualardan sonra protokol üyeleri hep birlikte kurdele kesiminde bulunarak cami, park ve meydanı hizmete açtılar. Vali Ata ise Başkan Tahmazoğlu'na başarılı hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz