Hoşgörü’den Bingöl’e Gönül Köprüsü

Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları sosyal etkinlikleri kapsamında “Bingöl’de Kardeşim Var” adıyla yeni bir projeye imza...

Osmaniye Hoşgörü Eğitim Kurumları sosyal etkinlikleri kapsamında “Bingöl’de Kardeşim Var” adıyla yeni bir projeye imza attı.

Proje kapsamında Hoşgörü Eğitim Kurumları Ali Kale Çocuk Akademisi, Özel Nuri Çomu İlköğretim Okulu ve Hasan Doğru Anadolu ve Fen Lisesi idareci ve öğretmenlerinin her biri, Bingöl’den yaşayan yardıma muhtaç aileyi kendine kardeş seçti.

Hoşgörü Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Pat, Bingöl merkezdeki 13 mahalle muhtarıyla irtibata geçtiklerini, ekonomik yönden desteğe ihtiyacı olan 40 aileyi tespit ederek, bu aileleri idareci ve öğretmenleriyle kardeş aile ilan ettiklerini söyledi. Mehmet Pat, ilk olarak içerisinde kırtasiye, oyuncak ve kuru gıdalardan oluşan yardım paketleriyle birlikte bu ailelerinyanına gittiklerini, kurban bayramında ise hem bayramlaşma hem de kurban eti yardımında bulunmak için ikinci ziyaretlerini yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Proje Koordinatörü Münir Cerrahoğlu ise bu projenin sadece bir yardımlaşma amacının olmadığını söyledi. Asıl hedeflerinin Osmaniye ile Bingöl arasında bir gönül köprüsü kurmak olduğunu ifade eden Cerrahoğlu, uzaktan görülen ile yakından görülen Bingöl’ün farklı olduğunu belirterek, “Birbirimizi tanımak, ön yargılarımızı aşmak için bu tür gönül köprülerine daha çok ihtiyaç var. “ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: