Hotar’dan Suriye Yorumu

İzmir’in Çeşme İlçesinde iftar saatlerinde yardıma muhtaç vatandaşlara ziyarete giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı...

İzmir’in Çeşme İlçesinde iftar saatlerinde yardıma muhtaç vatandaşlara ziyarete giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Hotar, yaptığı açıklamada ülke olarak zulme göz yummanın mümkün olmadığını ve Başbakan başta olmak üzere yetkililerin gerekenleri yapacağını söyledi. Suriye’de insanların mağduriyetinin söz konusu olduğunu belirten Hotar, “Orada mağduriyet yaşayan insanları düşünmek zorundayız. Dünyanın herhangi bir yerinde özellikle savaş gibi çok kötü bir olay ile karşı karşıya kalmış insanlar varsa bu insanları kurtarmak görevimizdir. O insanlar için dua ediyoruz” diye konuştu. Dünya ülkelerinin bir an önce gerekenleri yapmasını dilediğini belirten Hotar, şunları söyledi: “Devlet olarak yapmamız gereken ne varsa veya dünya devletlerinin yapabileceği ne varsa bir an önce yapmasını diliyoruz. Bizde onun çabasındayız. Savunmasız insanlar ölüyor. İnsanlıkla bağdaşmayan herhangi bir canlının, başka bir canlıya yapmaması gereken şeyler. Bunların sona erdirilmesi için Türkiye üzerine düşen görevi yapacaktır”

Reklam
Reklam

Hotar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konu ile ilgili yakından ilgili olduğunu ve gerekli adımların kendisi tarafından bizzat atılacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz